Quantcast

Архиепископът на Милано: Да се празнуват мюсюлманските празници в училище

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2016 в 08:30 4708 4

Кардиналът от римокатолическата църква и архиепископ на Милано Анджело Скола предложи да се отбелязват мюсюлманските празници в местните училища. 

"Необходимо е да се включат и други религиозни обичаи в италианското общество, без да се отказваме от своите", обяснява кардинал Скола, цитиран от местни медии, съобщи бТВ.

"Общество, съставено от различни народи, трябва да се стреми към всеобхватен модел. След като нараства броя на мюсюлманските ученици, защо да не отбелязваме техните празници", заявил архиепископът на Милано. Той подчертал, че в една многонационално общество не трябва да се отхвърлят другите религии, а да се води с тях диалог.

По последни данни на италианското МВР, мюсюлманската общност в страната достига 1,6 млн. души. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.02 2016 в 12:29

Не се горещете бе братя, на кой му пука за религия, важно е гьотверените с раса да не разсърдят манафите, лайф, мангизи, блудство и разврат това е религията на съвременния "елит".

01.02 2016 в 10:28

Интересно какво ли ще кажат държави като Иран, Саудитска арабия, Ирак и тн. ако трябва да празнуват християнските празници? И пука ли им въобще че в тяхната държава има друговерци... а забравих те там си решават проблема радикално - ножа през гърлото на всичко дето е различно

01.02 2016 в 09:51


Four Suspected Jihadis Arrested for Plotting Terror Threat Against Pope Francis, December 2nd, 2015
https://www.google.bg/#q=terror+threat%2Bpope

01.02 2016 в 09:45

И този го тресе евротлантизма,ми направете от Ватикана една нова мека или медина направо, да идват всички рязани чаршафи тук на хадж !!!!