Американски губернатори отказват да приемат бежанци

OFFNews 17 ноември 2015 в 08:38 1855 2

Американски губернатори отказват да приемат бежанци

Губернаторите на 22 от общо 50 американски щата отказаха да приемат сирийски бежанци след събитията в Париж. До момента само два щата - Кънектикът и Пенсилвания - са дали категоричното си съгласие да приемат на своя територия бежанци от Сирия. 

Редица ключови политици в САЩ, в това число и няколко от кандидатите за президент на страната, призоваха Барак Обама да преустанови програмата за прием на сирийски бежанци, съобщава БНР.

От своя страна американският президент заяви, че терористичната заплаха не бива да спира приемането на бежанци от войната.

Много от тези бежанци са жертви на тероризма. Ако затръшнем вратата под носа им ще предадем нашите ценности. Нашите страни могат да приемат хората, които отчаяно се нуждаят от сигурност, и да гарантират собствената си сигурност. Ние можем и трябва да направим и двете, каза Обама.

Въпреки нарасналата терористична заплаха след атентатите в Париж, през 2016 година САЩ имат намерение да приемат 10 хил. сирийски бежанци, както бе обявено по-рано. Говорителят на Държавния департамент Марк Тонър обясни, че бежанците ще преминат през щателна проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!