Quantcast

5 часа нощни преговори в Кремъл за кризата в Украйна

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2015 в 23:44 11076 21

Снимка kremlin.ru

Над 5 часа президентът на Русия Владимир Путин, канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд преговаряха в Кремъл възможните стъпки за прекратяването на конфликта в Украйна.

Срещата протече "на четири очи", без участието на членове на делегации и експерти, уточни говорителят на Путин Дмитрий Песков.

Песков съобщи, че на нощните преговори е обсъждан документ, в който да бъдат включени предложенията на украинския президент Порошенко и Путин.

Снощи Меркел и Оланд направиха кратко посещение в Киев, където се срещнаха с украинския президент Петро Порошенко. За резултатите от преговорите в украинската столица нищо не бе съобщено.

"Никой не е принуждавал Русия да анексира Крим"

С действията си в Украйна Русия се самоизолира, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на  започналата в Мюнхен годишна конференция по въпросите на сигурността.

Никой не е принуждавал Русия да анексира Крим и никой не я е принуждавал да дестабилизира Украйна, каза той.

НАТО вече оказва подкрепа на Украйна, най-вече политическо. Оказваме и практическа помощ, например в реформирането на въоръжените сили, работим в тясно сътрудничество с украинците за повишаване на отбранителната способност на страната, каза Столтенберг.

НАТО не смята, че понастоящем Русия застрашава която и да било страна от алианса, включително Латвия. Това обаче до голяма степен се дължи на съществуващата колективна отбрана в съюза. В потвърждение на единността на сигурността обявихме създаването на шест командни центъра (в Латвия, Литва, Естония, Полша, Румъния и България), осъществяваме план за действие за повишаване на боеспособността на алианса, разширяваме мисията за въздушните патрули над балтийските страни, изтъкна Столтенберг.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.02 2015 в 20:18

САЩ прати германец да прецака пак руснаците, като при обединяването на Германия.

07.02 2015 в 19:33

Та значи да преведем от дипломатически език: "конструктивен и съдържателен разговор" означава, че са се скарали и всеки е заплашил другия с какви действия може да надделее.

07.02 2015 в 17:05

Горкият путин... Не е спал цяла нощ!!! :(

07.02 2015 в 16:27

Еми значи това му се вика шефа да те извика "на червеното килимче" (позвать на красный ковер).

Само не знам дали като изкарат мандатите тея двамата рашките няма да ги вземат на работа като колеги на Шрьодер в Газпром. То и за Обонго така се говори, и той нещо много се дъни напоследък.

Омерзен съм.

07.02 2015 в 11:04

Бай Ганьо, ще ти пишем минуси само заради тъпанарското повтаряне на глупашките "ТОЛЕРАСТИЯ", "ЛИБЕРАСТИЯ", "МУЛТИКУЛУРТУРАСТИЯ" и т.н., които така сладко обичаш да дъвчеш и да плюеш наляво и надясно. Коментарите ти лично аз ги попрехвърлям само отгоре-отгоре, колкото да видя че пак повтаряш като папагал едно и също. Плява, плява и пак плява!

07.02 2015 в 10:59

Тролански, ТРОЛ да не е станала избираема длъжност, че толкова са ти притрябвали плюсове? Кротувай там с минусите, че можеше да си и по-зле.

07.02 2015 в 10:28

Меркел и Оланд ще се споразумеят с Путин, вече е ясно. ФАЩ и Дребнобритания остават в изолация.

Апропо - миротворчески контингент трябва да се вкара не само в Украйна, но и в Афганистан. Педероатлантиците водят война в Афганистан много преди РОССИЯ да си вземе обратно Крим.

Айде сега, бъдете ТОЛЕРАНТНИ и не ми пишете минуси, нали така? Нали още има СВОБОДА НА СЛОВОТО и съвеста? Щото ако зависи само от Четвъртия хилядолетен Райх, сички тука опозицията ще ни пратят в Гуантанамо по подозрение като врагове на ЛИБЕРАСТИЯТА, ТОЛЕРАСТИЯТА, МУЛТИКУЛТУРАСТИЯТА, седерастията, герберастията и обикновената пеерастия. Супер ДЕМОНОКРАТИЧНО!

07.02 2015 в 09:59

Гацо каза!
Що стана с Обонго, де се пъчеше бе?
Иначе нормалните люде сме свидетели как и Меркел и Оланд се нагъзиха на Владимир Путин, дойдоха му на крака, поклониха му се и казаха: Слушкаме Владимир Владимирович!!!!
Ке слушкат, дека ке одат ...укрите крадат и крадат, пък Западнята свърши парите...
"Rebus sic standibus!" (на български – това е дереджето).
Гацо каза!

07.02 2015 в 09:39

Педерастията се събрала да прецака Украйна, ама не са познали!!!
--------
Един съюз между Полша, Украйна, Литва и в недалечно бъдеща Беларус ще е територия от почти 100 мил. население, с необходимите ресурси и излаз на 2 морета ще се превърне в мощен геополитически и икономически фактор!!!

07.02 2015 в 08:39

тодоров, абсолютно вярно. Не случайно съществена цел на водената от Русия хибридна война е атака ИМЕННО НА ЦЕННОСТИТЕ. Най-просто, опорни точки като демокрастия, еврогейски, либерастия и подобни, се повтарят организирано, до втръсване, от свързани с Русия крайни политически формации от цяла Европа, от платени тролове в социалните мрежи. Целта не е да дискутират и убеждават, а да внушават. И трябва да признаем, имат успех. Изповядването на СВОБОДАТА като ценност е слабост за този, който я изповядва защото винаги предполага ТОЛЕРАНТНОСТ към различния. Ако беше преди трийсет години, досега на форумните ни тролчета да им бяхме начукали кофите, но сега си ги къткаме и се опитваме да ги вразумяваме цивилизовано. Времената се менят, нравите също. Така или иначе, споделянето на ценности е здрав фундамент, който трудно се руши. Като алтернатива на нашите ценности се опитват да впрегнат православието, което е комично, проява е на лош вкус каквато е и цялата им черна кампания. Слабост на руснаците е култът към личността. Уязвими са, защото, както се казва "нет человека - нет проблемьI" ..или с техните камъни, по техните глави...