3 млн. души търсят виртуално полет MH370

ОFFNews 14 март 2014 в 09:40 20313 5

Сателитна снимка от района, в който изчезна самолетът.

Снимка Tomnod

Сателитна снимка от района, в който изчезна самолетът.

Три милиона души са се присъединили към виртуалното търсене на изчезналия самолет Боинг 777 на малайзийските авиолинии, който миналия петък се изгуби от радарите, докато превозваше 227 пътници и 12-членен екипаж от Куала Лумпур до Пекин.

По данни на специализирания сайт Tomnod.com, който предоставя възможност за изучаването на снимки с висока резолюция, направени от пет спътника, броят на потребителите, изследващи зоната, където е изчезнал самолетът, е достигнал три милиона души.
„Към нас се присъединиха три милиона доброволци от десетки страни, говорещи на различни езици. Всички те се опитват да помогнат за разрешаването на загадката”, съобщи основателят на сайта Шей Хаар-Ной. С помощта им са изучени 1,7 милиона спътникови снимки, каза той и изрази увереност, че усилията на доброволците ще могат да помогнат в търсенето.

По-рано тази седмица зам. председателят на Европейската комисия Нели Крус, която отговаря за цифровите технолигии, също призова гражданите да се включат във виртуалното издирване на изчезналия самолет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови