Дамските бюстиета - модерни, екстравагантни или и двете!

OFFNews 20 юли 2022 в 12:44 4811 0

модел

Снимка Chickitta

модел

Ако се запознаем обстойно с историята на модата ще установим,че голяма част от дрехите на мъжкия гардероб са мигрирали в дамския. Днес не можем да определим дрехите по полова идентичност, а по-скоро те се избират и от двата пола по практичност.

Мъжете не си взаимат чак толкова от женския гардероб, но жените доста са „откраднали“. С гордост те носят панталони, тениски, вратовръзки, високи чорапи, клинове и корсети. Например дънките са тези, които до ден днешен са основна част от облеклото на жените. Те са създадени през 1853 г. като работно облекло и са носени само от мъже. До 1930 г. дънките добиват голяма популярност и се създава кампания за произвеждане на дънки за жени.

По онова време мъжете също са искали да се впишат в определени форми и стереотипи за външен вид. Те също са искали да бъдат привлекателни! Една типична дреха, която идентифицираме главно с женския пол е корсета, но знаете ли, че през 18 и 19 век много мъже са носили корсет. За да постигнат желания гладък силует те са обличали прилепнали панталони и сака, а под саката – корсет.

Носенето му не е било типично мъжа практика, затова те са се опитвали да го носят дикретно и дори през 19 век това се обявява за табу, а мъжете, облечени в корсети ставали обект на подигравки. В края на века табуто е олтхвърлено, а много от мъжете и жените започнали да носят корсети не само с модна, но и с медицинска цел. Помагало е за изправяне на гръбначния стълб или при болки в гърба и кръста.

Днес особено място в женския гардероб откриват бюстиетата, които наподобяват старите корсети. Труден за разбиване е стереотипът, че бюстието „прилича на бельо“, но не всеки може да види и усети удобството и сексапила, който носи тази дреха. Филмовата зведва Моника Белучи дава интервю, в което споменава, че бюстието е най-женствената дреха в гардероба ѝ. Първоначалното мнение за бюстието трудно може да бъде оспорено, тъй като дрехата се носи с цел да се подчертае фигурата и женските форми. Ако тази дреха е част и от вашия гардероб, то няма да бъде учудващо да получите етикет „екстравагантна“ или „провокативна“.

Повече за дамските бюстиета може да откриете тук: https://www.chickitta.com/категория/бюстиета/

Бюстието може да се разгледа и като преработен корсет, който в миналото е помагал на жените да изваят перфектната фигура, правейки гърдите им по-повдигнати, а талията тънка. Каквато е и тенденцията за женските форми днес! Това увлечение често е създавало дискомфорт у жените като е спирало да дишат свободно, но те не спирали да го носят и предпочитали красотата пред удобството. Бюстиетата обаче са една красива алтернатива на корсет, която не носи този дискомфорт.

То не е толкова стегнато, не извайва тялото по такъв начин, но отново успява да подчертае красивите форми на женското тяло. Разликата между бюстието и корсета се откриват в следните характеристики. Корсета има рамка, която се оформя от метални вложки, което позволява жените да пристягат талията си до нездравословна степен. Бюстието пък има слети зони на талията и бюста и дори да бъдат слети те са част от едно парче дреха. Бюстието не пристяга и не прибира формите, но позволява да подчертае гърдите и талията. Направено е от меки и удобни материали – като сатен, коприна. Украсени са с различни дантели, бродерии, пера и камъни, а някои от тях се шият с по-твърди чашки или с по-меки чашки.

Според вас коя е любимата реплика на жената? Разбира се, че е „Няма какво да облека!“. Женският гардероб ни представя много възможности, различни комбинации, за които мъжете дори не могат и да си помислят. Вероятно не всяка жена би избрала високите обувки и тесните рокли за официален повод.

Някои представителки на женския пол биха заложили на нещо по-комфортно като например панталон, а панталонът да бъде съчетан с едно красиво акцентиращо бюстие, което подчертава женската красота и сексапил, точно колкото и официалната рокля.

Истинският въпрос е в това да намериш собствен стил, който да те отличава от масовото мнение за „модерно“, „красиво“ и „сексапилно“. Стилът не се определя със статукво, стилът е това, което ви дава идентичност и което постоянно ви кара да се променяте. Бъдете различни, екстравагантни, цветни, излезте от зоната си на комфорт и носете любимите си дрехи без притеснения, а с гордост. Стилът създава идентичност! „Покажи най-доброто от себе си“ - това е мотото на стилът да бъдеш секси.

Източник: Chickitta

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!