С новия смарт часовник Huawei Watch GT 3 Pro можете да изготвяте ЕКГ и да се гмуркате

OFFNews 20 май 2022 в 14:19 18416 0

Huawei Watch GT 3 Pro

Снимка HUAWEI България

Тази седмица у нас бяха представени най-новите попълнения в серията смарт часовници на Huawei Watch GT 3. Става дума за Watch GT 3 Pro във вариантите Titanium Edition и Ceramic Edition. Тези попълнения се отличават с премиум изработка, с което могат да допаднат на много от вас. Към това добавяме разширени възможности за проследяване на здравни параметри и тренировки, издръжливи батерии и дори опция за изготвяне на ЕКГ, която ще е налична на по-късен етап.

Стилен дизайн

Huawei Watch GT 3 Titanium Edition е по-големият от двата и е с размер 46.6 милиметра, а Ceramic Edition е 42.9-милиметров. Първият от тях, с който и разполагаме за настоящото ревю, има титаниеви корпус и верижка, както и здраво сапфирено покритие на дисплея. Ceramic Edition е по-елегантен и както подсказва името му е с бял керамичен корпус, като се предлага с керамична или кожена каишка.

И двата модела си приличат по това, че разполагат с два бутона отдясно на корпуса, единият от тях е въртяща се мултифункционална коронка за лесна система навигация, а другият е помощен и с вграден електрод, който се използва за изготвяне на ЕКГ. Часовниците предлагат кръгли AMOLED екрани (1.43/1.32 инча) и имат сертификация за водоустойчивост IP68 и 5 ATM с издръжливост на потапяне до 30 метра дълбочина.

Те имат сменяеми верижки/каишки, което позволява последващото им персонализиране. Те поддържат и безжично зареждане, чрез включеното в комплекта зарядно, но и с други Qi устройства.

Както вече стана ясно, дамският вариант Watch GT 3 Pro Ceramic Edition е с доста по-елегантна визия и изработка (керамична). На фона на това той предлага същата функционалност като по-големия вариант, а освен визуално има само разлика в издръжливостта на батерията, която е до 8 дни с един заряд спрямо 14 дни. Това разбира се е очаквано заради по-малките му размери.

Качествен екран и бърза работа

Тестваният от нас часовник е по-големият от двата (Titanium Edition) с 1.43-инчов AMOLED дисплей с резолюция 466 х 466 пиксела и функционалност Always On, която позволява той да е активиран постоянно, ако искате това. Екранът е достатъчно ярък, че картината да е отчетлива дори при ярка околна светлина, а персонализирането му е възможно чрез голямо разнообразие от циферблати, които се инсталират през приложението Huawei Health.
Часовникът използва операционна система HarmonyOS 2.0, която работи много бързо. Системната навигация освен с докосване е възможна и чрез мултифункционалната въртяща се коронка. Тя предоставя опция за зуумване и отдалечаване в менюто и т.н. Получавате и възможност за инсталиране на някои допълнителни приложения, което е добра добавка.

Часовникът работи както с телефони с Android, така и с такива с iOS (iPhone). За да получите най-широка функционалност трябва да инсталирате приложението Huawei Health. То е достъпно през магазина за приложения AppGallery за Android, а за iOS от App Store.

Watch GT 3 Pro има редица вградени сензори и възможности, включително барометър, компас, таймер, хронометър. Той показва данни за времето, както и прогноза, информация за лунната фаза, изгрева и залеза. Очаквано са налични вградени високоговорител и микрофон, а така можете да провеждате разговори през свързания смартфон. Тази функционалност може да е полезна в някои случаи, когато например телефонът не е до вас, докато шофирате или докато се разхождате из апартамента или офиса.

Следене на основни здравни параметри и тренировки

Huawei Watch GT 3 Pro е оборудван с изчерпателна система за проследяване на здравни параметри и тренировки. Устройството разчита на модула TruSeen 5.0+ и алгоритъм с изкуствен интелект за точно отчитане на сърдечния пулс.

Сред основните му възможности е още постоянното отчитане на наситеността на кръвта с кислород (SpO2). Този параметър е важен както по време на тренировки, така и при боледуване от някои болести, включително коронавирус. Можете и да измервате температурата на кожата, като и този показател е възможно да се отчита постоянно, а така получавате представа за това дали има нещо нередно в състоянието ви.

Часовникът проследява също нивата на стрес и включва упражнения за дишане, с които да намалите напрежението. Ако можете да спите с него, той следи и качеството на съня, давайки ви детайлна картина за фазите на съня. За жените е налична опция за запис на менструалния цикъл. Устройството функционира и като помощник в ежедневния прием на лекарства и достатъчно количества вода.

Най-новата добавка обаче е възможността за изготвяне на ЕКГ, която имахме възможност да изпробваме в бета версия. Очаква се тя да бъде въведена официално на по-късен етап след сертификация. Тя се осъществява чрез отделно приложение и задържане на показалеца върху бутона с електрод. Финалните резултати са налични в приложението Huawei Health, включително с детайлни графики и данни, както и информация за синусов ритъм, атриална фибрилация и др.

Отчитането на здравните показатели върши отлична работа и при проследяването на тренировки. В този ред на мисли, Watch GT 3 Pro има над 100 вида спортни режими, което е впечатляващо. Тук влизат такива като тичане, ходене, колоездене, скачане на въже, ски, сноуборд, триатлон, кростренажор, плуване и т.н.
За да е по-приятна тренировката, часовникът има опция и за слушане на музика без наличието на смартфон. Това е възможно като за целта свържете поддържани Bluetooth слушалки, както и предварително да заредите музика през телефона.

Watch GT 3 Pro проследява много точно тренировките на открито благодарение на системите за позициониране GPS, BeiDou, GLONASS, Galileo и QZSS. Както стана дума по-рано има и сертификация IP68, както и 5 ATM, а моделът издържа при гмуркания на дълбочина до 30 метра. Устройството добавя режим за свободно гмуркане, като при него се използва дълбочинен барометър за генериране на множество данни.

След всяка тренировка, независимо каква е тя, събраните от сензорите данни се изпращат към приложението на смартфона, а по време на самата тренировка виждате ключови параметри директно на екрана на часовника. Налична е и офлайн навигация за връщане към началната точка в случай на изгубване.
Отлична издръжливост на батерията

Традиционно силна черта за серията Watch GT, това е така и при Watch GT 3 Pro. Тестваният от нас вариант предлага до 14 дни издръжливост с един заряд или 8 дни при по-интензивно натоварване. Керамичната версия предлага съответно 7 и 4 дни с един заряд.

Зареждането е безжично и се постигат по-високи скорости спрямо предходните модели. Можете да зареждате часовника с включената в комплекта магнитна подложка или чрез Qi безжични зарядни, включително и смартфони.

За финал

Новите Huawei Watch GT 3 Pro определено има с какво да ви впечатлят. От изискания си премиум дизайн през издръжливата батерия, отличния интерфейс и проследяването на множество здравни параметри и тренировки до добавената опция за изготвяне на ЕКГ. В различните си варианти те могат да допаднат на всеки, като са подходящи както за ежедневието, така и за официални събития.

У нас часовниците са налични за предварителна заявка в четири варианта. Watch GT 3 Pro Titanium Edition с титаниева каишка и с каишка от черен еластомер, и Watch GT 3 Pro Ceramic Edition с керамична и с бяла кожена каишка. При предварителните заявки, които са до 24 май, те се предлагат в комплект със съответно слушалки FreeBuds 4 и FreeBuds Lipstick. Цените им варират от 729 лв. до 1099 лв.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови