Кличко съди Кубрат Пулев

Ивайло Анев 25 ноември 2014 в 15:15 42603 21

Снимка Ивайло Анев

Кубрат Пулев и брат му Тервел

Компанията на Владимир Кличко - К2 в момента води дело с Кубрат Пулев. За това призна Кобрата на пресконференция в София.

Както е известно, той настояваше украинецът да даде проби преди мача между двамата, но срещаше категоричния му отказ, което доведе до куп съмнения за честността на сблъсъка.

На брифинга присъстваха Тервел Пулев и Кристиан Майер от "Зауерланд", които също коментираха изминалия двубой между двамата боксьори.

"В момента ме съдят, заради думите ми, че той взима допинг. Мен ме скъсаха от проверки - в България, в Германия, през два дни", заяви българският боксьор.

По думите му той е бил търсен дори на летището за проверка за допинг.

"Всичките ми молитви той да се подложи на тест останаха на вятъра. Затова той няма как да получи моето уважение. Делото може би ще отиде на никъде, защото аз казвам истината. Няма за какво да ме съди, но нека да пробва. Ще се съдим. Делото стартира още преди мача и аз сега не мога да говоря за Кличко и допинг", заяви Пулев.

Той не пропусна да засегне и скандала с избора на ръкавци за мача, но пое цялата отговорност за загубата, заявявайки, че той е допуснал грешки.

"Той може да играе с много по-твърди ръкавици от моите. Къде ли не не търсихме като неговите, но ги нямаше никъде. Те са специална марка на Кличко. Все едно сега и аз да си направя и да не я продавам, защото си е само моя. Така мога да ги направя каквито си поискам. По закона на федерацията шампионът избира с кои ръкавици да се играе. Още след кантара настоявахме те да се разбъркат и да посочат едни, но това не се случи. Направо изнесоха едни ръкавици, правеха се, че ги пробват, а бяха белязани. И той си избра. Не искам да се оправдавам. Има още 1000 неща, които да кажа за удари срещу нас. Това не беше спорт, колкото бизнес и прикрита война. Ние също можехме да действаме долно, но аз не го направих. Не сме толкова слаби противници. Аз искам да печеля, да съм доволен от успеха, не да го открадна", добави Пулев.

Нашият боксьор обясни още, че влизайки в залата се изненадал колко много българи има в нея. Той отново благодари на феновете за подкрепата, която са му оказали.

Кубрат бе категоричен, че тепърва ще мисли за своето развитие в бъдеще и това дали да има нов треньор. "Все още се възстановявам, е, не съм в болница, както твърдят някои. Почивам си, нужно ми е време за близките. Цяла година тренирах за този мач и нямах никакво свободно време. Бъдещето ще покаже за новия треньор и накъде ще тръгнат нещата", коментира той.

"Ще се срещнем скоро време, за да обсъждаме. Кубрат има време да мисли. Тепърва ще говорим за бъдещето", каза от своя страна Кристиан Майер от "Зауерланд".

"Какво Кубрат иска, ще се обсъди и работата с треньора - как беше това, как беше онова. Ще седнем заедно на масата, ще му представим какви възможности имаме ние с мачове не само в Германия, а и в България. Това е ново за нас, все повече излизаме от Германия. Например, провеждаме срещи в Дания и Англия. Смятаме, че и в България ще можем да организираме такива мачове, ако останем заедно", заяви представителят на "Зауерланд".

Пулев заяви, че поздравява Кличко за победата, но все още твърди, че украинецът не може да спечели уважението му.

"За мен уважението е изключително важно. Българите имаме два проблема - единият е, че не уважаваме достатъчно родителите си, хората, успехите. Другият проблем е, че българите нямаме вяра. Няма как човек да заслужи уважението ми при положение, че прави толкова мръсни номера", категоричен беше Кобрата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!