Гришо се върна в Топ 15 след триумфа в Букурещ

OFFNews 28 април 2014 в 07:36 2520 2

Григор Димитров триумфира с титлата в Букурещ
Григор Димитров триумфира с титлата в Букурещ

Григор Димитров се върна в Топ 15 на световния тенис след вчерашния си триумф на турнира от категорията "АТР 250" в Букурещ.

Най-силният български тенисист спечели титлата след победа срещу миналогодишния шампион Лукаш Росол (Чехия) със 7:6 (2), 6:1 след час и 20 минути игра. За първи път родителите на Гришо Димитър и Мария наблюдаваха на живо как синът им триумфира на финал на АТР турнир на пълния с българи корт.

След победата днес 22-годишният Димитров вече има 2200 точки и заема 14-ото място, от което изпадна до 16-ата позиция след загубата си от Давид Ферер в Монте Карло.

"Моето семейство никога досега не ме беше виждало как печеля АТР турнир. Това бе специален момент за тях, особено за баща ми. Майка ми пък плачеше през цялото време, беше много емоционална, което дори ме изненада", сподели Димитров на пресконференцията след мача.

За хасковлията това е третата титла в кариерата му след Стокхолм и Акапулко и втора за сезона.

"Чувствам се чудесно. Лукаш е страхотен тенисист, удря топката много добре и направи някои невероятни удари, но аз успях да спечеля важните точки. Работих здраво за тази титла, а най-доброто тепърва предстои.

За финала трябваше да повиша нивото си в сравнение с показаното в предишните мачове на този турнир. Знаех, че трябва да го направя, особено след края на първия сет. Лукаш е тенисист, който може да прави невероятни уинъри. За мен бе удоволствие да играя пред легенди като Илие Настасе. Работих много здраво, за да започна да печеля тези титли, полагайки големи усилия и време, и правейки много жертви, но си заслужаваше

Ще дам всичко от себе си, за да започна да печеля и най-големите турнири. Развълнуван съм, а сега ще имам няколко дни да се подготвя за турнирите в Мадрид, Рим и Ролан Гарос", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови