Григор Димитров отпадна от Мастърса в Монте Карло

Ивайло Анев 17 април 2014 в 17:05 2087 0

Григор Димитров загуби от Давид Ферер и отпадна от Мастърса в Монте Карло.

Григор Димитров отпадна от Мастърса в Монте Карло, след като в мач от третия кръг загуби с 4:6, 2:6 от Давид Ферер.

Испанецът, който традиционно играе добре на клей, не даде никакви шансове на хасковлията и стигна до крайния успех след 1 час и 37 минути игра.

Двубоят започна по перфектен начин за Григор, който взе подаването си на нула, а във втория гейм направи и пробив. Последва обаче лоша серия от пет поредни загубени гейма за хасковлията. Той не успя да затвърди пробива си и набързо допусна намаляване на резултата и впоследствие - изравняване. Шестият в света взе и следващото си подаване, а после направи още един пробив в седмия гейм и резултатът набъбна до 5:2 за него.

В трети гейм на втория сет Ферер стигна до пробив и поведе с 2:1. На свой ред Григор стигна до брейкбол за бързо връщане на пробива, но перфектната игра на испанеца доведе до три поредни точки за него и повеждане с 3:1.

Последва маратонски гейм, в който се стигна до огромен брой равенства, Ферер имаше 3 брейкбола, а пък Григор изпусна невероятна възможност да спечели гейма. В този много важен момент обаче хасковлията показа железни нерви и след много битка успя да задържи подаването си.

След това испанецът успя да пробие на два пъти българския тенесист. Ферер поведе с 40:0, Димитров спаси първите два мачбола, но при третия изпрати топката в аут и това сложи край на участието му в турнира.

Досега Гришо и Ферер са се изправяли общо четири пъти един срещу друг, като статистиката е в полза на поставения под номер 6 в схемата на турнира Ферер – 3 срещу 1 победи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови