Григор Димитров триумфира с титла в Букурещ

OFFNews 27 април 2014 в 16:36 8784 4

Григор Димитров стана шампион на турнира в Букурещ след като без особени затруднения победи чеха Лукаш Росол със 7:6 (2), 6:1 след час и 20 минути игра.

Това е трета титла в кариерата на 22-годишния тенисист и втора за тази година след Акапулко.

На полуфинала на тенис турнира съперникът Гаел Монфис се отказа заради контузия 15 минути след началото на двубоя.

Самият двубой се разви отлично за Гришо, който допусна малко непредизвикани грешки и отговори с прекрасна защита на мощните удари на Росол. Освен това той се отчете с брилянтни удари от дъното на корта и напълно заслужи победата си.

В първия сет двамата си размениха по един пробив и се стигна до тайбрек, след като Григор пропусна 4 възможности за пробив. В решаващата част обаче той разби своя опонент със 7:2, а след това проби на два пъти във втория сет за крайното 7:6, 6:2.

Това е втора титла от веригата ATP за Григор Димитров, който грабна 250 точки за ранглистата и в понеделник ще се завърне на 14-а позиция в мъжкия тенис. Освен това той си заработи и 77 хиляди евро от наградния фонд.

"Благодаря на моето семейство и на треньора ми. Без вас нямаше да стигна дотук. Благодаря и на феновете, които ме подкрепяха. Видях много български флагове по трибуните. През цялата седмица за всички нас бе много трудно заради времето, но всички на турнира се справиха отлично. Благодаря на организаторите, съдиите, подавачите. Ще се видим отново", заяви шампионът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови