Емо Фаса също с пай от дюните в Несебър

Последна промяна на 09 януари 2013 в 13:46 3681 8

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Снимка: БГНЕС
Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Снимка: БГНЕС

 

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров също е сред кандидатите за държавни парцели на дюните в Несебър, разкри проверка на сайта „Бивол“.

Става въпрос за терен от 2.5 декара между неговия хотел „Хавай“ и друг негов терен от 11 дка., придобит със заменка. Заявлението за купуването е на фирма „Експрес турс“, собственост на „Елеонора транс“, в която възрастната майка на депутата Елеонора Димитрова държи 50%.

Процедурата по купуването е започнала през 2011 г., което е поредното доказателство, че земеделският министър Мирослав Найденов в разгара на скандала с дюните излъга, че сегашните продажби на държавната земя били само финал на процедури, започнати при предишните управляващи.

Нещо повече, Димитров вече е построил басейн към хотела си върху държавната земя, за която кандидатства. Това е станало по регламент в Закона за горите, позволяващ държавната горска територия да се урбанизира за инфраструктурни проекти – пристанища, гари, депа за отпадъци, електроцентрали, хвостохранилища, язовири и други съоръжения.

Не е известно като какво съоръжение е бил класифициран басейнът от Регионалната дирекция по горите в Бургас, която разглежда заявленията за строителството – дали като хвостохранилище или язовир, но очевидно той е бил счетен за публично значим инфраструктурен обект. Искането за строителство не е приключено, макар реално басейнът да е готов.

При оглед на обекта през лятото на миналата година инспекторите на РДГ въобще не са регистрирали наличието на басейна.

Според уверенията на кабинета, всички над 3000 текущи процедура за продажба на терени от държавния горски фонд без конкурс ще бъдат спрени. Това означава, че и прехвърлянето на въпросния терен трябва да бъде спряно. Съдбата на незаконния басейн пък е в ръцете на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.01 2013 в 00:33

А с Вас съм напълно съгласен. И още още повече ми е жал. За нас си.

10.01 2013 в 00:32

... а нас колко инфаркти, инсулти и житейски мъки ще ни морят, докато стигнем да рая, още повече ми е жал. За всички ни.

09.01 2013 в 21:08

Все повече се отчайвам ,като чета такива статии,но за съжаление и сегашните и предишните са един дол дренки ,не мисля,че има алтернатива и се оказва ,че сме в "цунг цванг",който и да спечели ,все на същото дередже ще сме вероятно,много жалко !!!

09.01 2013 в 14:30

Този колко ще гори в ада, какви мъки го чакат... Жал ми е!

09.01 2013 в 14:11

Те са няколко десетки такива... Интересно ще е някоя редакция да направи списък с хората, които някога са били хванати със злоупотреби в малко по-голяма стойност...

Всъщност стотици ще са... Бе тъкмо да ги преброим ;)

Нещо като "Позорен списък на нацията" да се изготви. И който иска да излезе от него - има възможност, като представи доказателства.

09.01 2013 в 14:09

е, не наял се па тоа дръвник, бамаамуилакомия

09.01 2013 в 14:07

Леле, леле, леле... Бе да си го ползва басейна със здраве още 5 години и после...той съвсем естествено ще започне да се заблатява и ще си влезе плавно в първоначалното предназначение на блато ;)

09.01 2013 в 14:03

Тоя е навсякъде!