И Боби Михайлов изскочи от дюните край Несебър

07 януари 2013 в 14:02 4305 3

Борислав Михайлов, Снимка Сергей АНТОНОВ
Борислав Михайлов, Снимка Сергей АНТОНОВ

Шефът на футболния съюз Борислав Михайлов също е сред кандидатите за придобиване на апетитни терени в Несебър, редом с тъста си Димитър Петров, чиято сделка за 29 дка. край морето стана повод за мащабни проверки. Това показа разследване на сайта „Биволъ“.

Макар че миналата седмица Петров пред медиите изрази възмущение, че сделката му се свързва с името на зет му, новите данни сочат, че връзката е съвсем основателна. В деня, когато е бил одобрен подробният устройствен план - ПУП за терена на Петров (3 август 2007 г.), община Несебър е одобрила и ПУП за 7 дка. парцел на Боби Михайлов, както и планове на архитекта Калин Тихолов за застрояване на два терена с обща площ 18 дка.

Плановете са одобрени за „отрицателно време“ от тогавашния кмет Магдалена Мандулева, която е бивш служител на Регионалната дирекция по горите (РДГ) Бургас и е била директор ловното стопанство в Несебър. Проектите за урбанизация на тъста и зетя са съгласувани едновременно и от тогавашният шеф на агенцията по горите Стефан Юруков, също със смущаваща скорост (за 2 дни).

Терените на Михайлов и Тихолов са съседни, а четирите заповеди за одобряване на ПУП-овете дори са с поредни номера. Парцелът, поискан от футболния шеф, се намира между курортите Слънчев бряг и Св. Влас. Той е платил 90 000 лв. за изключване на земята от държавния горски фонд.

За разлика от Петров, който през ноември 2012 г. е придобил терена, дотогава собственост на земеделското министерство, сделките на Михайлов и Тихолов не са финализирани заради избухналия скандал в последната седмица. Техните заявления чакат одобрение в агроведомството.

Арх. Тихолов е автор на всички ПУП-ове, които станаха обект на проверките в последните дни и както се оказва, самият той има строителен проект. По информация на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, Тихолов е автор и на множество други скандални урбанизационни проекти в Несебър и Равда. „Явно е много добър в ПУП-овете в района“,коментира в петък Павлова. Архитектът, който преподава в архитектурния университет в София, е автор и на Общия устройствен план на Царево, който също предизвика скандал и наказателна процедура срещу България от Еврокомисията.

Всички кандидат-строители в Несебър са кандидатствали за купуване на държавната гора с индивидуални заявления, а не чрез конкурс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!