"Оставка" и под прозорците на тиймбилдинга на властта (снимки)

Нели Чолашка 30 ноември 2013 в 15:04 5800 55

"Оставка" и пред хотел "Рила" в Боровец. Снимка: Доника Георгиева

15 души с тъпани и свирки викаха "Оставка" пред хотел "Рила" в Боровец, където от вчера на семинар са депутатите от БСП, ДПС, премиерът Пламен Орешарски и министри. Обградени са от 15 полицаи.

"Семинарът премина спокойно, тези звуци са само фон на брифинга, което сигурно не е случайно. Това са едни 15 постоянно пътуващи хора", коментира лидерът на ДПС Лютви Местан.

Лидерът на БСП Сергей Станишев сравни броя на протестиращите пред хотела с броя на семинаристите: "Ние сме десет пъти повече", обяви Станишев.

"Това са едни и същи хора, които ходят с барабани и дюдюци навсякъде, няма ка да ни притесняват. Има вече професия протестиращ. Тези хора долу се промотират чрез нашата пресконференция", каза още лидерът на социалистите.

Малко по-рано Местан обяви, че премиерът Пламен Орешарски е изключително издържлив и може да издържи на още предизвикателства.

Имаме най-силния кабинет на България от прехода насам, но трябва да намерим отговор на въпроса какво поражда този парадокс - най-силният кабинет да е обект на най-силната критика, каза Местан.

Станишев отново повтори тезата си, че тяхното управление е възстановило нормалното функциониране на демокрацията в държавата.

"При управлението на ГЕРБ имаше пропаганда без граници. Тайна ли е, че имаше страх, че се подслушваха телефони", коментира още социалистът.

По думите му към ноември 2013 г. подслушванията са два пъти по-малко, отколкото са отчетени за 2012 г.

Самият Орешарски за пореден път обяви, че не се притеснява от протестите. Този шум в момента е доста скромен, обяви той.

Снимки: Доника Георгиева

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!