Депутат на "Атака" към журналист на OFFNews: Предупреждавам те да си тръгнеш

Николаос Цитиридис 28 октомври 2015 в 13:07 11071 18

Снимка OFFNews

Димитър Димов - първият от ляво

"Ако ще се правиш пак на протестърче, предупреждавам те да си тръгнеш". С тези думи депутатът от "Атака" Димитър Димов посрещна журналист на OFFNews на протеста в защита на Волен Сидеров. 

"Пред НАТФИЗ не беше много журналист. На протестър ми приличаш. Предупреждавам те да си тръгнеш", бяха точните думи на народния представител. 

Провокативните думи на Димов е възможно да идват заради репортажа, който описа първите минути на Сидеров при нахлуването му в НАТФИЗ, когато там беше само репортерът на OFFNews, студентите и кликата на атакистите. 

Димов доби популярност с това, че миналата година от трибуната на Народното събрание цитираше като достоверен източник сайтът за измислени новини "Бъзикилийкс". После се оправда, че прочетеното било написано и в агенция "ПИК". 

С призива си "5000 бойци на "Атака" утре пред НС", поместен в едноименния вестник на партията, днес пред парламента пристигнаха не повече от 100 души, за да защитят лидера си Волен Сидеров. 

Демонстрацията бе обявена с начален час 8 часа, като по същото време бе организиран и друг протест, който поиска имунитета на Сидеров. 

Атакистите бяха зад парламента, а противниците на Сидеров - отпред. 

Малко преди 8 часа на паметника пред НС имаше 10-ина души, които искаха арест за Сидеров, но по-любопитната гледка бяха 30-ината младежи, събрани на едно място пред близка дискотека, в добра спортна форма, дошли сякаш от часа по физическо - много от тях бяха с анцузи, качулки и къси, до голо прически. 

В началото си протестът на "Атака" се състоеше от предимно възрастни хора. Малко преди 9 часа пристигнаха и младите "бойци". Бързо им бяха раздадени плакати с текст "Аз съм Волен Сидеров. Арестувайте ме" и започнаха да пригласят на останалите, когато ставаше въпрос да се вика "Мафия" и псувните срещу колегите журналисти. 

Здравите момчета не се включваха във възгласите "Волен президент". След втория час сред младите атакисти се усещаше умора, както и думите "Аре си ходим". 

В края си явно този призив е влязъл в сила, тъй като "бойците" на "Атака" намаляха видимо: 

Снимка: Петьо Цеков

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!