Протест и контрапротест заради Волен Сидеров (снимки)

OFFNews 28 октомври 2015 в 07:25 6391 14

Протест срещу поведението Волен Сидеров ще се проведе днес пред парламента.

Демонстрацията се организирана от група във “Фейсбук” с името #Je suis НАТФИЗ. Междувременно от театралната академия обявиха, че се разграничават от този и следващи протести. От НАТФИЗ вече организираха в понеделник вечер митинг, в който се включиха стотици граждани, студенти и преподаватели, известни актьори и други театрални и кинодейци.

Партия “Атака” пък организира демонстрация от 8:00 пред главния вход на Парламента, на площада, за да защити водача си. Така в първия си работен ден след изборите депутатите ще започнат работа, обградени от два протеста.

От рано тази сутрин около сградата на Народното събрание са разположени сили на полицията.

Днес Парламентът ще създаде временна комисия за имунитета на Сидеров. Преди дни главният прокурор поиска сваляне на защитата на лидера на „Атака” заради нахлуването му в НАТФИЗ.

Вчера партиите от управляващото мнозинство се разбраха във временната комисия да влязат по двама представители от всички парламентарни групи, плюс един независим депутат. А лидерът на „Атака” обяви, че няма да се откаже доброволно от имунитета си.

Работата на парламента днес започва с неговия случай, а в същото време пред сградата ще има два протеста - срещу и в подкрепа на Волен Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!