Моят сблъсък с Волен в НАТФИЗ

Николаос Цитиридис 26 октомври 2015 в 01:15 35044 16

Снимка OFFNews

25 октомври. Вечер, ден на избори. Официалните резултати вече са на път, а часът минава 22. Читателски сигнал ни праща далеч от темата "избори" - Волен Сидеров отново е нахлул в НАТФИЗ.

Пътят от редакцията на OFFNews до НАТФИЗ е кратък, заради което бях първият репортер на мястото. Заварих 10-15 студенти, които стояха навън. 20 минути преди това вече е била извикана полиция, но още не беше дошла. Волен и трупата му от депутати и "журналисти" стояха вътре и водеха празен спор с портиера, който се опитваше да си върши работата. Влязох вътре, за да разбера каква е причината за нощното представление.

Със Сидеров си засякохме погледите във фоайето на НАТФИЗ. "Добър вечер", поздравих го аз. Представих се с цялото си име и медията, която представлявам. "Какво искаш", бяха думите на Сидеров, след като вече бях наобиколен от хората на "златния пръст". 

Последва гавра с фамилията ми. Превърнах се в Ципрас, а за кратко време бях и цитрус. Поисках обяснение защо Сидеров отново е тук. След това на фронта дойде тежката артилерия - депутатската карта на Волен. Накара ме да я прочета, за да разбере дали знам български. Направих нарочна грешка в частта, в която се казва, че "на народния представител се оказва съдействие". Аз казах "не се оказва". И всичко това заснето на живо от "колегите" от "Алфа". Това не се понрави, започнаха други подигравки. Аз излязох от фоайето и поисках да разговарям със Сидеров пред НАТФИЗ. Той не пожела да дойде и се скри сред своите хора. 

При мен излезе и ме избута "журналист" от "Алфа" - Ивелин Николов. Отново започна спор, при който аз реших, че ще приключи, ако сляза на тяхното ниво. Огромна грешка. "Окей, ще действаме махленската като вас", казах аз на Николов. Светнах му в очите със светкавицата от телефона, докато записвам видео. Оказа се, че светлината от камерата на "Алфа" е по-силна и реших да се откажа от изгубения вече спор.

В този момент пристигнаха 5 полицаи - първият екип, дошъл 30 минути след подаване на сигнал на 112. 

Влязох при Сидеров заедно с тях.

Бях изключително учуден, когато клакьорите на Волен сочеха към мен и казваха "Ето го Цитиридис". Щяха да ме арестуват ли?

За какво? И всичко това продължава да се снима на живо. Докато снимам с една ръка, говорех по телефона, за да предам какво се случва на дежурния редактор.

Хората на Волен опитваха да пречат. Излязох и довърших разговора. Вече се бяха събрали доста студенти от НАТФИЗ. Влязохме заедно. 

Започна неспирното скандиране "Вън" и "Молим ви напуснете академията".

После дойдоха другите медии.

Нататък всичко сте гледали на живо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!