Зеленогорски: Хора с особени прякори и черни пари ще влязат в парламента

OFFNews 14 ноември 2016 в 08:11 8729 4

Извънредните избори са неизбежни, заяви Найден Зеленогорски от Реформаторския блок пред БНТ.

Според него въвеждането на мажоритарна система не е решение на проблемите на страната.

Това, което ще се случи е, че парламентът ще се напълни с хора с особени прякори и зад които стоят черни пари, каза Зеленогорски.

Той разкритикува премиера Бойко Борисов за решението му да обвърже резултата от президентския вот с предсрочни парламентарни избори.

"Странно е президентските избори да доведат до правителствена криза. Не сме президентска република. Ако от ГЕРБ се бяха вслушали за общ кандидат - независим интелектуалец, утвърден демократ, нещата щяха да са други. Да залагаш всичко на една карта е твърде хазартно за цялото общество", каза Зеленогорски.

Според него сега страната ни е изправена пред тежки изпитания.

"Когато загубим стабилността, ще осъзнаем, че не това е най-добрия път към заветното средноевропейско ниво на живот. Реформите уморяват и хората се страхуват от тях. Бяха започнали правилните реформи в образование, здравеопазване, отбрана", добави той.

Според него Реформаторски блок ще се яви като Реформаторски блок на следващите избори.

"Имаме силни политици и качествени хора в страната. Въпросът е дали е по-удачно да се връщаме към еднопартиен парламент или такъв с 2-3 политически сили. Резултатите ще са много тежки", предупреди той.

Според него Реформаторският блок е длъжен да се готви за предстоящите парламентарни избори.

"Реформаторския блок продължава да го има и да съществува", каза Зеленогорски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови