Quantcast

Зелените взеха решение да напуснат Реформаторския блок

Владимир Йончев Последна промяна на 14 ноември 2013 в 02:00 5913 29

Зелените
Зелените

 

ПП "Зелените" взе решение да напусне Реформаторския блок след петчасово заседание, продължило до късно в сряда.

Решението е взето с малко мнозинство, гласовете са се разделили почти по равно.

Новината бе огласена от Лилия Костова във Фейсбук.

Почти веднага неформалният лидер на Зелените Тома Белев, който обаче избягва участие в политическия живот, коментира, че сега е редно мнозинството, взело това решение, да поеме отговорност и за резултатите от следващите избори.

На последните избори, състояли се на 12 май 2012 г. ПП "Зелените" получи 0,74% от гласовете.

Захладняването в отношенията между "Зелените" и останалите партии в Реформаторския блок пролича още в началото на месеца. Тогава обаче се стигна само до решение, че "Зелените" няма да се явяват в предизборна коалиция с Реформаторския блок, защото са от различни политически семейства.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2013 в 18:24

Искаме пълна, а не частична и не козметична демафиотизация!
Продължаваме да работим за различна, достойна и зелена политика, каквато е нужна на нас, на нашите симпатизанти и на цялото общество.

Нашите предложения за мерки, които да доведат демафиотизация са много по добре формулирани и по-комплексни от тези, с които представителите на блока биха се съгласили. Преразглеждане на концесиите за добив на злато и други полезни изкопаеми, предложението за таван върху размера на собствеността върху земеделски земи и прогресивен поземлен данък, отпадане на 4% бариера и преференциален вот в единни национални листи + гражданска листа по холандски модел- всички тези предложения са важни и необходими за истинска демафиотизация, но не срещат подкрепа от партиите в блока.

Има много местни нео-феодали, подкрепяни явно или прикрито от различни политически партии. Най-вече от настоящите и от бившите управляващи, но далеч не само. Има лобисти на фракинга и на АСТА,има представители на различни български партии в европарламента, които гласуваха "против" изискването за задължителен ОВОС на фракинг-сондажите . Има хора свързани с проекти за заводи за изгаряне на отпадъци, за захранване на ТЕЦ-ове с дървесина, дърводобивни барони, кръгове от фирми на бетонджийската мафия- такива хора има в или се представляват от част от структурите на част от партиите във и извън блока, участвали вече по един или друг начин в предишни управления.
П.П.
Това се отнася в пълна сила и за останалите селени партии у нас, междувпрочем. Когато тези партии успеят да се разграничат от компрометираните си лица, и когато спрат да подкрепят пряко или косвено натиприродни проекти, тогава и пътят за съвместно участие в политиката с някои от тях ще бъде открит.

С Уважение: Кирил Ценев.

14.11 2013 в 17:39

Докато българите не разберем и осъзнаем ЕДНА ПРОСТА ИСТИНА:ЧЕ ТРЯБВА ДА ЗАМЕНИМ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИСКАНИЯ,САМО И ЕДИНСТВНО С ИКОНОМИЧЕСКИ- НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА.Политическите играчи нямат цвят-Цветовете ги създадоха за нас,за да ни противопоставят, да не се усетим ,да ТЪРСИМЕ ПАРИТЕ СИ!Капитализма по цял святе един и същ.ХИЩЕН И ВСЕЯДЕН.Но там не му дават да се самозабравя.Там огромната маса хора искат заплати,здраве,пенсии.Само това,НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА коя политическа формация,ще ги даде.

14.11 2013 в 17:07

Много представен се чувствам в момента.

Какво в РБ ви пречи да си отстоявате морала и ценностите? Щяхте да имате няколко депутати в парламента, в допълнение към другите ви методи да стигате до хората и да влияете на политиката. И на по-следващите избори, можехте да се явите самостоятелно.

Сега ако гласувам за вас, така или иначе няма да минете бариерата, и гласът ми няма да окаже влияние на разпределението в парламента. Отнемам един глас от опозицията на БСП, ГЕРБ, ДПС и Атака.

14.11 2013 в 16:42

++++++

14.11 2013 в 15:50

Печени, били... чак са препечени даже! Изпарил им се е нещо мозъка на тези пишман-активисти. Или са им спрели кранчето :)

14.11 2013 в 14:23

В действителност във България има еколози и хора със зелени идеи, които псевдопартия "Зелените" се опитват да яхнат.

14.11 2013 в 14:13

Гласът ви няма да отиде на вятъра. Той е отстояване на лична позоция и изразяване на доверие в хора, които имат определен морал и ценности. Не е задължително да сме в парламента, за да се чувствате представен.

14.11 2013 в 14:11

Жестока глупост, която вече дори се е превърнала в клише от слугите на ДС!

14.11 2013 в 13:32

Пак да гласувам за "Зелените" и гласът ми да отиде на вятъра? След като и без това всеки глас на мислещ човек е ценен, сред 2-та милиона бетонирани и купени избиратели? Повече не.

РБ остават в момента единствената опозиция която ще влезе в следващия парламент. Нито една партия от РБ сама не може да мине бариерата. Каква е целта на една партия, ако не да управлява и да си провежда политиката? "Зелените" имаха възможността да прокарат техни искания в програмата на РБ и в едно евентуално РБ правителство да имат зелен министър на екологията. Но тогава няма как да останат "чисти" и това ги плаши.

Вечните активисти... Добре, за какво я направихте тази партия тогава? Да ни разпилявате гласовете ли?

14.11 2013 в 12:20

Браво на зелените! По-добре късно, отколкото никога, но най-накрая се отсрамиха. Нищо "реформаторско" нямаше в тоя блок, в който намериха мястото Кунева(Пръмова) екс-вице премиера подписал АСТА и шистовите концесии трайчо Трайков, поддържания от и поддържащия режима на Ердоган Корман Исмаилов, шистакът Харалан Александров, ДС-агента генерал атанасов и още цял куп малки посинели полузамразени трупчета , очакваши политическа РЕАНИМАЦИЯ!!! Опитаха се да използват Зелените като донор на идеи и като зелена мокра кърпичка за еднократна употреба, но за разлика от десните , лесните и бесните, Зелените не могат да бъдат нито десни, нито леви. Има и РАЗЛИЧНА политика, и засега зелените го доказват. П.С. А политическа отговорност по повод залитането в дясно и овъргалването в реаниматорската канавка някой ще понесе ли ???