Втори дубъл на „Бъди войник“ ще има в Кърджали – общината виновна

OFFNews Последна промяна на 16 юни 2019 в 17:27 4144 0

Красимир Каракачанов

Снимка Нова тв

Министерството на отбраната ще направи второ издание на кампанията „Бъди войник“ в Кърджали, тъй като общинската власт не си е свършила работата да привлече интереса към армията.

Това се разбира от прессъобщението от Министерството на отбраната от днес. На 12 юни т.г. проявата не е постигнала поставените цели - пред широката общественост в града да бъдат демонстрирани способностите и професионалните умения на военнослужещите от Специалните сили и да бъде дадена възможност на голям брой младежи да се запознаят с военната служба по време на информационната борса.

Виновна за това е общината, става ясно от съобщението - основна причина за това е липсата на координация, поради което е допуснато на този ден да бъдат проведени едновременно две важни за града събития - Открита сцена на талантите, организирана от Детския и младежки парламент към ОДК в Кърджали и Младежкия клуб към ОСНВ, и кампанията „Бъди войник“ с динамичен и статичен показ на Силите за специални операции и информационна борса, е посочено в текста от министерството.

„По вина на общинските власти двете мероприятия, които целят една и съща аудитория, се провеждат по едно и също време на много близки места. Така е пропуснат шансът хората да се запознаят отблизо с Българската армия - институцията, която дава възможност на младежи от различни социални и етнически общности да намерят своето призвание в служба на Родината“, се подчертава в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови