Временната комисия разреши Сидеров да бъде арестуван

OFFNews 03 ноември 2015 в 17:26 6414 16

Временната парламентарна комисия реши да бъде свален имунитетът на депутата и лидер на "Атака" Волен Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов и по второто искане на главния прокурор, с което се иска те да бъдат задържани от полицията.

Това стана по време на днешното заседание на комисията. Поводът за днешното решение е нахлуването на двамата в НАТФИЗ. 

Днес депутатите са гласували първо за снемането на имунитетите им заради случилото се, а после и по искането за задържането им, което е било прието с 10 "за", 3 "въздържали се" и 2-ма "против" - от "Атака". Въздържалите се са Чавдар Георгиев, Атанас Зафиров и Георги Ковачев.

Решението ще трябва да бъде гласувано и в пленарна зала.

Миналата седмица временната комисия разреши свалянето на имунитетите за друг скандал - в нощта на 9 срещу 10 октомври, когато депутатите решиха да направят "проверка" на клекшоп в София.

До създаването на комисията се стигна, след като на 25 октомври Сидеров нахлу със свои хора и депутати в НАТФИЗ, откъдето беше изведен от вътрешния министър Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР.

През последния месец Сидеров беше забъркан в няколко скандала, като при всички случаи очевидци разказват, че той е бил във видимо неадекватно състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!