Връщат посланика ни предсрочно от Бразилия заради Боевски

OFFNews 06 ноември 2013 в 18:22 2040 0

Министерството на външните работи
Министерството на външните работи

 

Мандатът на посланика ни в Бразилия Чавдар Николов ще бъде прекратен предсрочно. Това е дисциплинарното наказание, което наложи министърът на външните работи Кристиан Вигенин заради случая “Боевски”.

Във връзка с процедурата по експулсиране на Гълъбин Боевски посланик Николов е уронил престижа на дипломатическата служба.

Преките резултати от извършеното нарушение се състоят, от една страна, в липса на предварителна информация в Министерството на външните работи относно факта, времето и основанието за завръщането на Гълъбин Боевски в България, а от друга страна – в липсата на съответната информация за други държавни органи и институции, които имат пряко отношение към случая „Боевски“ по силата на своите функции – Прокуратурата на Република България и Министерството на правосъдието, уточняват от МВнР.

Според Вигенин, поведението на Чавдар Николов е довело до намаляване на общественото доверие в Министерството на външните работи, сред чиито основни функции е да защитава правата и интересите на българската държава и на българските граждани и юридически лица в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews