Военният министър: Нямам нито един аргумент да махна Исмаилов

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2014 в 19:35 1663 5

Николай Ненчев

Аз все още нямам нито един основателен аргумент да отстраня господин Орхан Исмаилов от поста му на заместник-министър на отбраната.

Това каза в интервю пред bTV министърът на отбраната Николай Ненчев. Той е "впечатлен от биографичната справка" на заместника си Исмаилов.

Фактите не говорят за нищо обезпокоително. Разговорите с Патриотичния фронт продължават. Доколкото разбирам, те имат нужда от малко време, за да вземат своето решение. Ние настоявахме да има ясно мнозинство, което по най-категоричен начин да направи така, че правителството и управлението на България да бъдат стабилни в тези изключително тежки за страната ни дни. В дни като тези е хубаво да разчитаме един на друг, каза още министър Ненчев.

Ще ви кажа една тайна. Снощи пихме по една чаша вино с министъра на финансите Владислав Горанов и си говорихме неформално. Търсят се всякакви възможности, искам да успокоя хората в армията, да им дам малко кураж и да ги уверя, че техният министър е на тяхна страна, каза Ненчев.

Той потвърди заявеното си намерение да осветли досиетата на военното разузнаване: "Това е закон, приет от НС, който съм длъжен да изпълнявам. Приет с голямо мнозинство с гласовете на БСП, ДПС, НДСВ по това време. Вярвам в парламентаризма".

На въпрос дали ще поиска оставката на шефа на военното разузнаване, министърът заяви, че му предстоят разговори с него, но „всичко е възможно”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови