Военният министър: Нямам нито един аргумент да махна Исмаилов

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2014 в 19:35 1396 5

Николай Ненчев

Аз все още нямам нито един основателен аргумент да отстраня господин Орхан Исмаилов от поста му на заместник-министър на отбраната.

Това каза в интервю пред bTV министърът на отбраната Николай Ненчев. Той е "впечатлен от биографичната справка" на заместника си Исмаилов.

Фактите не говорят за нищо обезпокоително. Разговорите с Патриотичния фронт продължават. Доколкото разбирам, те имат нужда от малко време, за да вземат своето решение. Ние настоявахме да има ясно мнозинство, което по най-категоричен начин да направи така, че правителството и управлението на България да бъдат стабилни в тези изключително тежки за страната ни дни. В дни като тези е хубаво да разчитаме един на друг, каза още министър Ненчев.

Ще ви кажа една тайна. Снощи пихме по една чаша вино с министъра на финансите Владислав Горанов и си говорихме неформално. Търсят се всякакви възможности, искам да успокоя хората в армията, да им дам малко кураж и да ги уверя, че техният министър е на тяхна страна, каза Ненчев.

Той потвърди заявеното си намерение да осветли досиетата на военното разузнаване: "Това е закон, приет от НС, който съм длъжен да изпълнявам. Приет с голямо мнозинство с гласовете на БСП, ДПС, НДСВ по това време. Вярвам в парламентаризма".

На въпрос дали ще поиска оставката на шефа на военното разузнаване, министърът заяви, че му предстоят разговори с него, но „всичко е възможно”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2014 в 21:34

Коя визитка, дори няма чин в армията.Завършил е икономика в Турция.А по името му се досещате, че в Българската армия е бил в трудови войски, ако изобщо е ходил в казарма.
Страшен проблем със Слави Бинев, че дори протести.А това, че Исмаилов има съмнителни отношения с видни турски бизнесмени и политици и информация от Министерството на отбраната могат да потекат към Турция, никой не го боли фара.
Не е наред този народ и утре никой да не реве и да точи сополи.

03.12 2014 в 08:52

Ето един разумен аргумент: Исмаилов може да е най-великият пълководец на света, но в политиката има нещо, което се казва баланс. В този извратен парламент, не беше трудно да се предвиди реакцията на откачалките от ПФ, че с това назначение могат да саботират правителството. Не трябва човек да е гений, да му щракне тази мисъл, нали? Толкова ли е трудно да се избягват назначения, които носят повече вреда на баланса и заплашват с блокаж. Нали уж РБ сте по-умни, ама най не сте!

03.12 2014 в 02:42

Май се уредихме със собствено Псаки.
На тоя никога ли не са му казвали КАКВИ глупости успява да изтърси? Без съмнение, ще се нареди между легендарно тъпите политически самодейци в най-новата ни история:)))

02.12 2014 в 21:50

Епигон

02.12 2014 в 20:42

Ами махай се ти тогава МЪРШО