Вяра Емилова: Кабинет ще има и БСП ще бъде част от него

БСП ще покани на разговори Демократична България и "Изправи се! Ние идваме!"

OFFNews 27 юли 2021 в 10:38 2186 0

Кабинет ще има и БСП ще се докаже като стабилна партия, без която не може да има управление, заяви секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Вяра Емилова пред "Bulgaria ON AIR".

По думите й от левицата имат решение да се подпише споразумение с партиите по конкретни политики. "Ще поканим ръководителите на Демократична България и "Изправи се! Ние идваме", за да можем да проведем и разговори с тях", заяви още Емилова.

Тя посочи, че една от разделителните линии на коалицията е темата със Северна Македония. "Ние подкрепяме влизането на Македония в ЕС, но в никакъв случай това да не бъде в ущърб на българските интереси", каза тя. 

"По време на преговорите с ИТН ние не настояваме за постове и за наши хора, които да бъдат в управлението. Решение на нашия ръководен орган е да даде окончателната си подкрепа, след като види пълния състав на предложения кабинет, както и след като се договорят за политики", обясни секретарят на Изпълнителното бюро на БСП. Според Емилова хората, които ще участват в управлението, по никакъв начин не трябва да бъдат компрометирани.

На въпроса дълъг ли ще бъде хоризонтът на евентуален бъдещ кабинет на "Има такъв народ" Вяра Емилова отговори, че не вярва да е много дълъг. "Въпросът е политиките, които ще се провеждат, и неговата основна задача е премахването на модела "ГЕРБ", коментира тя.

"БСП в последните си действия се доказа, че не е от статуквото, както много се опитваха да ни вкарат в този ъгъл. Оттук нататък се фокусираме преди всичко върху организационното си укрепване и върху конкретните 5 политики, за които ще преговаряме", посочи тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки