Ексклузивно Президентът назначи служебния кабинет. Стефан Янев става премиер (пълният състав)

Рашидов: Кой ще ми плати диабета?

ОFFNews Последна промяна на 21 юли 2014 в 18:58 34953 52

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов

"Кой ще ми плати безсънните нощи? Кой ще ми плати диабета, който е тихата смърт и аз ще мина на инсулин? Имам медицинско, че получих диабетна криза".

Това обяви в емоционално изказване в предаването "Лице в лице" депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по повод блокираната му лична сметка в КТБ.

"Кой ни плаща за унищожения съкратен живот? Майната им на парите, аз като герой на Никос Казандзакис да си сипя едно "Пломари" и да си пусна едно сиртаки на Микос Теодоракис", коментира бившият министър на културата. 

Той изказа и възмущението си от обвиненията, че е държал парите си (по данни в медиите - около 2,5. млн. лева - б.р.) именно в КТБ.

"В нервна криза съм изпаднал, защото това са моите пари за цял живот. На всичкото отгоре вместо да ги държа в чужда банки, понеже печеля пари от чужбина, аз си ги донесох в България. Сметнах, че моите пари трябва да стоят тук като капитал. Сложих ги на сметка преди 6 месеца, сигурно няма да получа и лихви", каза Рашидов.

Народният представител от ГЕРБ допълни, че парите, които е вложил в КТБ, са били спечелени с честен труд и обясни, че само за последния месец е спечелил над 100 000 лева. Той изброи и кои свои произведения е продал, за да успее да натрупа спестявания: 20 акварела - "намалих цените и по 2000 лева ги дадох", продал и 10 творби по 5000 лева от изложбата си "Цветя", както и две скулптори по 40 000 лв. 

„Нямате представа колко много хора ми се обаждат. В тази банка са парите на най-големите имена у нас - артисти, певци, общественици, лекари... Ще съдим държавата. Всички сме пред нервен срив – кой ще ми плати безсънните нощи, кой ще ми плати диабета и това, че ще мина на инсулин? Цацаров ли, Делян Пеевски ли, Доган ли?”, попита Рашидов.

Той посочи "индиректно" поименно някои от колегите си в областта на изкуството, чиито спестявания също са „замразени” в КТБ - Цветана Манева, Светлин Русев, Васил Найденов.

Рашидов не е сигурен дали ще вложи отново пари в българската банка и да даде данък за тях: "Дали аз мога да разчитам на моята родина".

"Мойто дете вкъщи и ми каза: Баща ми много те обичам, но аз повече не мога да изтърпя моите деца всяка вечер да плачат за това, че те обичат и не могат да те защитят", коментира емоционално Рашидов.

Той допълни, че синът му е напуснал държавата, "благодарение на Пеевски и някой друг шоумен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.07 2014 в 18:16

А на мен кой ще ми плати диабета, твоят ГЕРБ ли? Цецко ли, или Бойко, които спретнаха обвинение на жена ми и след 4 години във въздуха прокуратурата не я обвини в нищо. Ама аз хванах диабет, нали? И нямам и 100 хиляди евра, че да плача за милионите си. Един икономист го каза:"100 хиляди са спестявания, другото е инвестиция". Като си заложил на куц кон, Веждичка, губиш.

22.07 2014 в 17:43

Какво хейтърско има в това да изразиш възмущението си от наглостта на един алчен безскрупулен тип. Вместо да реве по медиите, да си рисува и дялка, все ще прокопса. Пари за пране винаги ще има, така че за него няма страшно.

22.07 2014 в 14:34

животът е линия - мужду алчността и страха та ка че бил Вежди Рашидов или който и да е това като се разлакомил за преференциално високи лихви да е чел закона Допреди ги наричаше лайняри пък си сложил парите при тях Това нормално ли е??????? Герой платил си бил данъците като цуцате депутатите от бюджета ще плащате!!!!

22.07 2014 в 12:37

Нацията тъгува за тебе Вежди. Недей ни съди тъй жестоко. Намалил си е акварелите на 2000лв. ех мъка мъка... Тоя бездарен псевдо-творец е крайно време да спре да ривие по телевизора.

22.07 2014 в 10:57

Какво падение... от мултак - голтак! :(
Стига ревал няма да останеш гладен!

22.07 2014 в 10:49

Щял да съди държавата, т.е. народа, че не иска да муизпати двата милиона. А ти г-н Рашидов, ако беше взел 200 000 лв лихва на тези 2 млн. щеше ли да ги дадеш на народа? По времето на ГЕРБ заради Дянков едва не фалирах, губех по 40-60 хил. лв. на година от 2011 до 2013. Ти ще ми върнеш на мен тези пари? Ще ми платиш ли парите за операциите, които претърпях заради "спокойния" начин на живот по това време? Ще платиш ли на клиентите ми, които фалираха заради "рекета", които им беше налаган? Е, сега аз не искам да плащам на теб и останалия ни "елит"! И аз си държа парите в български банки, но не ламтя за голяма лихва и си мисля, че няма да изгърмя като вас! А на теб ти пожелвам да оздравееш! Като ета как набързо си изкарал 100 хиляди лева, изобщо няма да се притеснявам да старините ти... Рисувай Вежди, рисувай!

22.07 2014 в 10:27

Съжалявам, но по този въпрос си го местя в другия крачол!

22.07 2014 в 09:33

Рашидов ще си пусне Микис, а не Микос Теодоракис. Все пак човекът заслужава съчувствие, чака го неспокойна и неосигурена старост...

22.07 2014 в 08:00

А на мене кой ще ми плати пораженията на бизнеса, които ми нанесе управлението на ГЕРБ? А присмеха когато отида в чужбина, където ББ продължаваше да се държи свойски? А, впрочем, откъде толкова пари? И защо в български банки, щом са изкарани в чужбина, където неминуемо се плащат данъци? И къде точно се продават произведенията на никому неизвестния Вежди? Кой българин изкарва толкова пари в чужбина? И не са ли успешните българи пощенски кутии на службите? Или парите просто са от политиката, а се препират пред уж успешни изложби? Сори, пий едно питиенце, не те съжалявам!!!!

22.07 2014 в 07:18

Ех, Вежди - що не съдейства да ги пъхнат още докато бяхте на власт в затвора? То така "без гонене на вещици", "без реваншизъм" с чернено-комуноидната ДС измет не става.