Рашидов: Кой ще ми плати диабета?

ОFFNews 21 юли 2014 в 18:58 35984 52

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов

"Кой ще ми плати безсънните нощи? Кой ще ми плати диабета, който е тихата смърт и аз ще мина на инсулин? Имам медицинско, че получих диабетна криза".

Това обяви в емоционално изказване в предаването "Лице в лице" депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по повод блокираната му лична сметка в КТБ.

"Кой ни плаща за унищожения съкратен живот? Майната им на парите, аз като герой на Никос Казандзакис да си сипя едно "Пломари" и да си пусна едно сиртаки на Микос Теодоракис", коментира бившият министър на културата. 

Той изказа и възмущението си от обвиненията, че е държал парите си (по данни в медиите - около 2,5. млн. лева - б.р.) именно в КТБ.

"В нервна криза съм изпаднал, защото това са моите пари за цял живот. На всичкото отгоре вместо да ги държа в чужда банки, понеже печеля пари от чужбина, аз си ги донесох в България. Сметнах, че моите пари трябва да стоят тук като капитал. Сложих ги на сметка преди 6 месеца, сигурно няма да получа и лихви", каза Рашидов.

Народният представител от ГЕРБ допълни, че парите, които е вложил в КТБ, са били спечелени с честен труд и обясни, че само за последния месец е спечелил над 100 000 лева. Той изброи и кои свои произведения е продал, за да успее да натрупа спестявания: 20 акварела - "намалих цените и по 2000 лева ги дадох", продал и 10 творби по 5000 лева от изложбата си "Цветя", както и две скулптори по 40 000 лв. 

„Нямате представа колко много хора ми се обаждат. В тази банка са парите на най-големите имена у нас - артисти, певци, общественици, лекари... Ще съдим държавата. Всички сме пред нервен срив – кой ще ми плати безсънните нощи, кой ще ми плати диабета и това, че ще мина на инсулин? Цацаров ли, Делян Пеевски ли, Доган ли?”, попита Рашидов.

Той посочи "индиректно" поименно някои от колегите си в областта на изкуството, чиито спестявания също са „замразени” в КТБ - Цветана Манева, Светлин Русев, Васил Найденов.

Рашидов не е сигурен дали ще вложи отново пари в българската банка и да даде данък за тях: "Дали аз мога да разчитам на моята родина".

"Мойто дете вкъщи и ми каза: Баща ми много те обичам, но аз повече не мога да изтърпя моите деца всяка вечер да плачат за това, че те обичат и не могат да те защитят", коментира емоционално Рашидов.

Той допълни, че синът му е напуснал държавата, "благодарение на Пеевски и някой друг шоумен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!