ТУ-Мюнхен: Министър Станислав Анастасов няма диплома от нас

ОFFNews 23 юли 2014 в 12:54 16041 7

Станислав Анастасов
Станислав Анастасов

Eкоминистърът е излъгал, че е завършил информатика в Германия.

Станислав Анастасов е учил в Техническия Университет - Мюнхен (TUM) от 2002 до 2005 г., но не е получавал никаква диплома оттам.

Това гласи официалният отговор от Мюнхенския технически университет, изпратен до сайта "Биволъ" по повод тяхно запитване.

Още при назначаването на Анастасов възникнаха съмнения, че обявената в биографията му диплома от ТUM е лъжа.

От изпратената от Германия информация излиза, че екоминистърът от квотата на ДПС е излъгал, че е завършил "Информатика" в Германия. След първата публикация по темата и отказът на Анастасов да отговори на журналистически въпроси, във визитката му в сайта на МОСВ до думата "завършил" се появи и думата "семестриално". От получения отговор на не става ясно дали за тези три години Анастасов е успял да вземе някакви изпити в престижния университет, или само е фигурирал като записан студент, допълва "Биволь".

Липсата на диплома потвърди пред „Дневник” и ръководителят на пресофиса на германското учебно заведение Улрих Марш.

Преди повече от месец парламентът избра Станислав Анастасов за министър на околната среда и водите. Той зае мястото на Искра Михайлова, която беше избрана за евродепутат от листата на ДПС. 103-ма депутати от КБ и ДПС одобриха избора на Анастасов, който преди време бе представен от лидера Лютви Местан като „млад и енергичен” кандидат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!