ТУ-Мюнхен: Министър Станислав Анастасов няма диплома от нас

ОFFNews Последна промяна на 23 юли 2014 в 12:54 15437 7

Станислав Анастасов
Станислав Анастасов

Eкоминистърът е излъгал, че е завършил информатика в Германия.

Станислав Анастасов е учил в Техническия Университет - Мюнхен (TUM) от 2002 до 2005 г., но не е получавал никаква диплома оттам.

Това гласи официалният отговор от Мюнхенския технически университет, изпратен до сайта "Биволъ" по повод тяхно запитване.

Още при назначаването на Анастасов възникнаха съмнения, че обявената в биографията му диплома от ТUM е лъжа.

От изпратената от Германия информация излиза, че екоминистърът от квотата на ДПС е излъгал, че е завършил "Информатика" в Германия. След първата публикация по темата и отказът на Анастасов да отговори на журналистически въпроси, във визитката му в сайта на МОСВ до думата "завършил" се появи и думата "семестриално". От получения отговор на не става ясно дали за тези три години Анастасов е успял да вземе някакви изпити в престижния университет, или само е фигурирал като записан студент, допълва "Биволь".

Липсата на диплома потвърди пред „Дневник” и ръководителят на пресофиса на германското учебно заведение Улрих Марш.

Преди повече от месец парламентът избра Станислав Анастасов за министър на околната среда и водите. Той зае мястото на Искра Михайлова, която беше избрана за евродепутат от листата на ДПС. 103-ма депутати от КБ и ДПС одобриха избора на Анастасов, който преди време бе представен от лидера Лютви Местан като „млад и енергичен” кандидат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2014 в 19:45

Е не мога да ги разбера тия мошеничества с дипломите. И тоз хубостник, и Калинка на времето все немски дипломи бълнуват! Все едно германците раздават бакалавърски и магистърски степени на Октоберфест за повече изпита бира. И не разбраха ли тия хора, че чуждестранната диплома, въпреки готическите финтифлюшки и релефните печати, не е никаква гаранция за успех у нас! Я го вижте Пеевски - с една скромна дипломка от Югозападния покори върховете на бизнеса, политиката, медиите, правото и кривото. Ами оная сладурана - зам. главната прокурорка Ася Петрова - с няколко крачки от Бургаския свободен до подножието на Цацаров. Е, за някои позиции трябват по сериозни знания, придобити я в Школата на МВР, я във ВИФ, пардон НСА. Затова, драги кариеристи, учете в България. Хем е по-лесно, хем е по-евтино, барабар с рушветите. И спокойно може да си останете монолингвисти. Слушате чужденците до "Конграчулейшънс" и след това изключвате. Ако не чуете "Конграчулейшънс" значи пак нещо ни се карат, та съвсем няма за какво слушате!

23.07 2014 в 14:17

Еничар и лъжец, гнусна сган!

23.07 2014 в 13:31

Калинка номер 2!

23.07 2014 в 13:21

Видяхме многобройни безсрамни парашутисти, безмозъчни патки и други неморални, лъжливи твари без образование на високи постове в политиката. Аз имам един фундаментален въпрос към управляващите-- като правите партийни назначения, къде ви е HR департамента да проверява креденциите на хората, които тикате във властта??? Защо разследващи журналисти или хора от вън трябва да проверяват квалификациите на бездарниците? Имам и предложение, който тика такива във властта да носи пълната административна отговорност.

23.07 2014 в 13:07

Мани мани, образованите, интелигентни хора ги гонят от България с липсата на перспектива и смешно заплащане, но виж всякакви въшльовци като тоя стават министри, искам да знам какви ще са санкциите за поредната измама!

23.07 2014 в 13:06

Ще завърши. Я библиотекарския, я в Благоевград. Любимите учебни заведения на политици свързани с ДПС.

23.07 2014 в 13:01

kvo ni zanimavate s podobni parashutisti ?
boli li go niakoj kura za tova mekere ?