Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Трима зам.-министри в МВР, единият е Филип Гунев

Юлиан Христов 06 август 2014 в 17:35 15223 3

Новият вътрешен министър ще има трима заместници. Единият от тях се казва Филип Гунев. 

Информацията беше потвърдена от служебният вътрешен министър Йордан Бакалов.

Днес стана ясно, че Пламен Орешарски е подписал оставките на заместник-министрите от всички министерства в последния си работен ден - 5 август. Мотивът е, че заместниците са част от политическите кабинети в министерствата и е редно да си тръгнат с правителството. 

Гунев беше назначен за зам. вътрешен министър в служебния кабинет на Марин Райков през март 2013 година. Останалите заместници на Йордан Бакалов ще бъдат оповестени следващата седмица.

Филип Гунев е роден на 21 март 1973 г. в София. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури в София. Бакалавър по специалността „Бизнес администрация” в Ийстърн Назарин Колидж, Бостън, САЩ; магистър по социална антропология от Лондонския икономически институт, Великобритания и по международни отношения от Колумбийския университет, Ню Йорк, САЩ.

В периодите 2003-2006 и 2008-2013 Филип Гунев работи като старши анализатор към Центъра за изследване на демокрацията в София.

От 2003 г. досега работи като мениджър и изследовател по проекти на Европейската комисия, Фронтекс, Центъра за изследване на демокрацията, Институт Отворено общество (Ню Йорк, САЩ), Координационния център за контрол над малките оръжия и лекото въоръжение в Югоизточна Европа (SEESAC) и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!