Тошко Йорданов обяснява защо Слави Трифонов отново не подаде имотна декларация

"Изкарал си е парите по телевизията, не ходи да мие коли нощем"

OFFNews 15 август 2022 в 10:18 16005 11

Тошко Йорданов

Снимка БТА архив

Обективно погледнато партньори може да сме само с ПП, БСП и ДБ, колкото и да не ни се иска, каза Тошко Йорданов

Ако Кирил и Асен се опитват да си играят на статуи от Илиада, като говорят за Троянски кон, трябва да им напомня как завършва Троянската война. Гърците сриват Троя със земята. А и остават въпросите коя го играе хубавата Елена, кой е Парис и кой излъганият от любовта на живота си Менелай. Много метафори. 

Що се отнася до репликите, които ръсят - да видим дали ще може изобщо да се състави правителство в новия парламент, заяви Тошко Йорданов от Има такъв народ по Нова тв, като коментира думите на Кирил Петков, че втори път в коалиция с "троянски кон" ПП няма да влезе, визирайки ИТН.  

ГЕРБ и „Продължаваме промяната” действат по един и същ начин, с едни и същи методи. Те играят един и същ танц. Кирил Петков и Асен Василев създадоха в това правителство нов вид корупционни схеми, каза още той.

По думите му ИТН е единствената партия, която е показала лицемерието в парламента. 

Той припомни, че когато ИТН са били първа политическа сила, не са срещнали подкрепа за съставяне на правителство.

„Ще постъпим по същия начин, както досега. Това, което сме обещали, ще се опитаме да го направим. Ще си държим на думата. Влязохме да премахнем „модела ГЕРБ", направихме го. Влязохме и казахме, че няма да участваме в схеми и лицемерие, направихме го. Казахме, че ще спазваме коалиционното споразумение, спазихме го. Нарушиха го ПП. В следващия кабинет, ако има достатъчно разумни формации, естествено, че ще участваме”, каза още депутатът. По думите му е възможно и „Има такъв народ” да е опозиция в новия парламент. 

Обективно погледнато партньори може да сме само с ПП, БСП и ДБ, колкото и да не ни се иска, каза още той. 

Йорданов коментира и факта, че Слави Трифонов отново не е подал декларация за доходите си, каквото е длъжен да направи като партиен лидер.

Това е административно изискване, правят ви проверка и ви налагат глоба, че не сте го спазили. Няма човек в тази държава, който да каже, че Слави Трифонов не си е изкарал парите по телевизията. Не ходи нощем да мие коли, та да има други доходи. Като се подаде декларация, има колеги, които го обръщат на мръсен сеир. Смисълът на подаване на декларация е дали има мръсни пари, а мръсни пари няма. Има глоба, че не е спазено административното изискване и това е, каза Тошко Йорданов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-85

12

Агент 001

15.08 2022 в 13:32

Отпусни юздите на простотията и гледай сеир!

3650

11

ImBlack

15.08 2022 в 13:20

Посредствен примат, който се опитва с шебешки простотии да изглежда интересен. Гърците били сринали Троя, правителството също падна "благодарение" на ИТН. Аналогията с троянския кон е съвсем вярна! Сивото съвсем не му стига, за да си обясни, че Елена е народа, Минелай е Борисов, а Одисей е Доган. Само Ахил липсва, защото около Доган и Борисов няма истински мъже, само външни женски полови органи. Истинските мъже просто не могат да виреят в сянката им!

22547

10

dolivo

15.08 2022 в 13:17

ще си плати глобата сиреч, и пак безвъзмездно ще ръководи партия?

Ами позволете му, моля

Кой му стиска да заведе дело срещу него?

12073

9

IvanofRumen

15.08 2022 в 12:33

"Влязохме да премахнем „модела ГЕРБ", направихме го"
Не влязохте за да запазите модела ГЕРБ и го направихте, но няма да сте опозиция в новия парламент, защото няма да сте вътре. И това е най-доброто от цялото фиаско, което сътворихте.

2099

8

Mateevk

15.08 2022 в 12:29

Невероятна интерпретация на едно изискване, с което често се спекулири и злоупотребява, но е въведено не само у нас. Идеята е да се види с колко пари си вльязъл в политиката и с колко излизаш. Да, у нас на богатите не гледат с добро око и това е жалко, защото не в богатството само по себе си е проблема, а в начинте на придобиването му. Но от подобни популистки подбуди мнозина гледат да не покажат реалното си богатство, не защото е придобито непременно по незаконен начин. Но подобно мислене ни обрича на вечна бедност или поне преструвки в бедност.

12073

5

IvanofRumen

15.08 2022 в 12:12

Нагли слуги на мафията! Ако простосмъртен(какъв съм и аз) не подаде задължителна декларация какво ще му се случи? Глоби, актове, че разкарване по съдилища може да има. Докато траем тази политическа измет няма да живеем нормално!

5827

4

pisnamiotmutri

15.08 2022 в 11:32

Този продължава да чегърта ПП. Долно човече