Кънев: Партията на Бареков е новото ДПС

OFFNews 15 март 2014 в 12:25 7702 16

Радан Кънев

Снимка БГНЕС

"Днес тези, които искаха да примъкнат десни избиратели към правителството, примъкват единствено себе си към политическото крило в медийната империя на Доган и Пеевски. Както преди напускаха СДС и отиваха в ДПС, днес те напускат десницата и отиват пак в ДПС - при Бареков."

Това заяви по време на годишния си отчет лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той коментира, че ДСБ и Реформаторския блок трябва да се справят с две основни предизвикателства - стремежа на БСП и ГЕРБ да се представят като единствена алтернатива и опта на Николай Бареков да се представи за дясна партия.

"БСП и ГЕРБ имат огромен интерес да се представят като единствените алтернативи, да поставят българските граждани пред фалшив избор - да гласува за фалшивото ляво или фалшивото дясно, или да си останат вкъщи. Да замъкнат всеки в калта, където те са се оцепали вече. Същия този интерес има алтернативата с парите на мафията - партията на г-н Бареков, която действа като съюзник на всеки, като, извинете ме, Мара Общата на българската политика", каза Кънев.

Кънев заяви, че поривът за промяна от миналото лято е бил прекършен от "безочието на властта и от пропагандата на мафията". Той обаче бе категоричен, че това няма да е достатъчно, защото Реформаторският блок дава реален шанс за промяна.

"Ние вярваме в българите, но вярват ли те в нас? Не. И с основание - ние първо трябва да повярваме на себе си, на лидерите си, на съюзниците си, на силите си", каза председателят на ДСБ. Кънев заяви, че е повярвал в искреността на лидерите на всички коалиционни партньори на ДСБ в Блока.

Като предизвикателство по пътя на развитие на Реформаторите Кънев посочи две неща:

"Нашият подчертан недостатък - да харесваме само себе си, като отхвърляме първо партньорите си, а впоследствие - и избирателите. Ина второ място - натрапеният разговор за ГЕРБ, защото той се подхваща от всички недоброжелатели коментатори, от всички недоброжелателни медии, а най-вече - от ГЕРБ", каза лидерът на ДСБ и отсече, че темата за ГЕРБ не стои на дневен ред пред Блока.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!