Цветанов заплаши Радан Кънев с дело за клевета

ОFFNews 19 февруари 2016 в 14:15 6824 17

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов възнамерява да съди лидера на ДСБ Радан Кънев за клевета.

"В момента чакаме Радан Кънев да направи това изказване, за което мога да му заведа дело за клевета, защото няма да търпя подобен човек да ми дава морални оценки за моите качества. Просто само чакам, доколкото знам, има някакви намерения да го направи. Само чакам", каза Цветанов пред журналисти в парламента по повод вчерашен статус на Кънев във Фейсбук, в който лидерът на ДСБ заявява, че прекратените поръчки са свързани "основно с кръга около Пеевски, Валентин Златев и Цветан Цветанов".

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта,че вече се е свързал с адвоката си и следи много внимателно коментарите на Кънев.

"Надявам се, че ще си излъчите репортажите, които направихте, за да мога да ползвам материала", каза Цветанов.

Той добави, че спирането на обществените поръчки е било ясна политическа воля, която беше декларирана от премиера Бойко Борисов. По думите му при новите обществени поръчки управляващите "ще бъдат много по с обонянието си", за да не се стига до "подобни внушения, които някои се мъчат да направят в публичното пространство през последните няколко седмици".

"Всички институции трябва да направят така, че процедурите да бъдат прозрачни", призова Цветанов.

Цветанов каза още, че от ГЕРБ ще подкрепят предложението на ДПС за разсектретяване на доклада за КТБ. "Смятам, че това е желанието на по-голямата част от обществото. Убеден съм, че не само ГЕРБ, но и други нар представители от всички парламентарни групи ще се включат", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!