Quantcast

Кадиев: Не е нещо ужасно БСП да управлява с ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 10 октомври 2014 в 09:43 5193 4

Георги Кадиев

„Не е нещо ужасно да се стигне до общо управление с ГЕРБ, но това трябва да е решение на нашите членове, а не на това ръководство, загубило катастрофално изборите."

Това заяви избраният преференциално за депутат от БСП в 43-то Народно събрание Георги Кадиев в интервю за Нова тв. Кадиев беше поставен от централата на партията на неизбираемо място в листата, но се издигна до втората позиция чрез преференция.

Хипотезата за коалиция с ГЕРБ беше отхвърлена от лидера на социалистите Михаил Миков още в нощта на изборите, на първата пресконференция на ръководството на БСП след обявяването на първите изборни резултати. Тогава Миков заяви, че избирателите са поставили БСП в опозиция.

Днес Националният съвет на БСП ще обсъди катастрофалния изборен резултат на социалистите и възможните ходове оттук нататък на закрито заседание. На пресконференция от 10 ч. се очаква и ГЕРБ да дадат повече яснота за бъдещото управление. АБВ също се събират днес, за да решават каква да е позицията им в консултациите.

Кадиев бе категоричен, че е неприемливо на преговорите с ГЕРБ да бъдат изпратени хора, гласували за избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Пеевски бе избран за председател с гласуване в парламента на 14 юни 2013 г. по предложение на бившия премиер Пламен Орешарски. Това решение сложи началото на края на кабинета "Орешарски", предизвика политическа криза и масови и продължителни протести.

"Голямата грешка, която направихме, и оттам тръгна проблемът, е гласуването за Делян Пеевски. Да, имаше много хора, които гласуваха от дисциплина, тях ги оставям настрани. Но ние си знаем кои бяха в групата за натиск", смята Кадиев. Отговорност на Миков ще е, ако пак вкара същите хора, заяви още Кадиев.

По думите му БСП има тежка загуба и не може да мине с тривиални мерки, а трябват радикални мерки.

"В БСП трябва да се върви напред. А моето усещане е, че сегашното ръководство и на този пленум за пореден път ще се опита да замаже нещата", опасява се Георги Кадиев.

Той смята още, че преди началото на разговорите между БСП и ГЕРБ е трябвало да има допитване вътре в партията.
ГЕРБ обяви преди дни, че от понеделник - 13 октомври, започва консултации с останалите 7 партии, които влизат в парламента.

Разговорите ще се водят по низходящ ред, като се започне с формацията с най-висок резултат след ГЕРБ - "БСП лява България".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.10 2014 в 11:58

Защо да не е нормално? Червената аристокрация се изражда, синовете на шофьорите и чистачките са по-жизнени, а и парите отиват в тях. Онова, Което Почервенява И Гледа Зло, беше достатъчно тъпо да повярва, че Пеевски ще арестува Борисов и ще го запре в чауша. И заради тази си детска мечта закопа европейското бъдеще на партията си, всъщност бъдещето й изобщо.

10.10 2014 в 11:35

@ip
Това не е нормално. ГЕРБ е направено от БСП и управлението му е от бодигард на Тодор Живков, който напуснал МВР, защото отказал да се деполитизира, т.е. да напусне партията-майка и сина на шофьора на шефа на ДС, като синът също е бил шофьор към тази служба. Нормално ще е ГЕРБ да се влее в БСП и с руските напъни напоследък е нормално и да върнат името БКП, че всичко да е ясно.

10.10 2014 в 10:51

Всъщност най-добре за БСП е да се влее в ГЕРБ.

10.10 2014 в 10:46

Г-Н Кадиев,ужасно е когато БСП управлява не зависимо дали сама или с друг.Управлението винаги завършва с фалит на държавата и единствената полза е само за вас защото излизате с още по пълни джобове.Как може да сте толкова нагли да искате да управлявате след като не можете.