БСП реши, че ще е опозиция в парламента

OFFNews 10 октомври 2014 в 20:45 3560 2

По-скоро поведението ни след тези избори ще бъде опозиционно. Смятаме, че 43-тото НС няма как да бъде стабилно без управляващо мнозинство и без балансирана опозиция. БСП е доказала своята сила и като управляваща, и като опозиция. Избирателите обаче ни отредиха място на опозиция в 43-тото НС, заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

Според него това не означава, че партията няма да участва с "конкретни разумни становища и експертни мнения по важните за страната въпроси".

По отношение на бюджета, той заяви, че вече е време да се обсъжда нов бюджет.

„В тази насока ще бъде и нашето поведение при обсъждането му”, допълни Мерджанов.

Пресилено е да се говори за преговори с ГЕРБ, става въпрос за консултации. За нас е важно да чуем представата и визията на ГЕРБ за това как ще се структурира парламентарното мнозинство и на тази база какъв кабинет е възможен и ще бъде излъчен от тях, подчерта той.

„Беше предложена група за участие в консултациите с ГЕРБ в понеделник. Предложенията са в нея да бъдат включени Янаки Стоилов, като зам.-председател на партията и ръководител на групата, Захари Георгиев, както и аз”, каза още Мерджанов.

Преди всичко за нас е важно да чуем мнението и визията на ГЕРБ. Всички онези въпроси, които касаят пряко нашите избиратели, ще бъдат защитени от нас, каза говорителят на БСП.

По думите му без съмнение ще има промени в Изпълнителното бюро на БСП и те ще бъдат предложени от председателя на партията.

Мерджанов допълни, промените най-вероятно те ще бъдат съчетани с формирането на новата парламентарна група, като целта е да няма дублиране на функции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!