Стига векуване в Парламента! Червените депутати – с до 3 мандата

OFFNwes 19 март 2015 в 14:55 4443 7

Депутатът от БСП Кирил Добрев

Малдият социалист Кирил Добрев предлага да се въведе мандатност за депутатите в БСП - най-много три мандата.

"Предстои Конгрес и промени в устава. Преди години въведохме мандатност за общинските и областните председатели, както и за председателя на Националния съвет на партията. Мандатност, която тогава подкрепих. Днес мисля, че е време да разширим кръга от хора, които да бъдат засегнати от това решение. Предлагам да залегне в устава и мандатност за членовете на ИБ на БСП - три мандата. Да бъде въведена мандатност и за народните представители – три последователни мандата.

Защо председателят да е с ограничен мандат от 8 години, а членовете на бюрото да са такива от 30? Защо в Народното събрание присъстват едни и същи хора от четвърт век?", написа Добрев в профила си във Facebook.

По този начин той атакува хора като Янаки Стоилов в БСП, но вече с трети или с повече мандати, като се бори и предходния кратък на 42-то народно събрание, са повечето депутати от Столетницата.

Според Добрев чрез мандатността, ще се даде шанс на нови лица да се развиват, а младите ще има мотивация.

"Когато говорим за справедливост и прозрачност, за демократичност и шанс, важно е да си дадем сметка, че трябва да започнем от нас", призова чрез социалната мрежа младият социалист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови