Quantcast

Стари и нови лица в листите на БСП (обновена)

OFFNews Последна промяна на 16 август 2014 в 17:04 7839 11

Добре познати лица, бивши министри и трима, които ще се пробват за първи път като депутати, в листите на БСП за изборите на 5 октомври.

29 от всички 31 водачи на листи бяха утвърдени от Изпълнителното бюро на партията и бяха обсъждани в продължение на около четири часа от Националния съвет на БСП, съобщи Дневник.

Допълнително ще се уточняват първите места в Благоевград и Габрово. 

За водач на листата в Благоевград беше предложен бившият външен министър Кристиан Винегин. Против кандидатурата му обаче се обявил областният лидер на БСП в Благоевград Юлиян Гошев.

Гошев заявил, че ако Вигенин оглави листата, още в понеделник той и цялото ръководство на партията в Благоевград ще подадат колективно оставка. Причината е изразената позиция на Вигенин за ситуацията в Украйна. Още тогава от Благоевград посиакха оставката на Вигенин.

Структурата там настоява първото място да е или за Емил Костадинов, или за Корнелия Нинова, която обаче беше утвърдена за водач на листата в София-област.

Втората неутвърдена позиция е за лидер на листата в Габрово. За водач в Габрово беше определен Йордан Стойков, който обаче пострада тежко при катастрофа край Чирпан по-рано днес. 

Стойков е в кома и е транспортиран във ВМА. Ако бившият депутат не бъде стабилизиран, водач на листата в Габрово вероятно ще бъде областният управител Николай Григоров.

Лидерът на БСП Михаил Миков ще води две листи – на Видин, откъдето беше избран пет пъти за депутат, и традиционния за лидер на партията 25-и МИР-София.

В листите са включени и бившите министри от правителството на Пламен Орешарски Драгомир Стойнев и Ангел Найденов. Стойнев ще бъде водач на листата в Стара Загора, а Найденов – във Варна.

Едва трима от водачите се борят за място в парламента за първи път – ректорът на Русенския университет и общински съветник от БСП в града проф. Христо Белоев, областният управител на Разград Стоян Ненчев и бившият зам.-кмет на Пловдив и бивш шеф на НАП там Георги Търновалийски.

Ето пълният списък на водачите на утвърдените листи:

2 МИР-Бургас - Петър Кънев
3 МИР-Варна - Ангел Найденов
4 МИР Велико Търново - Мариана Бояджиева
5 МИР-Видин - Михаил Миков
6 МИР-Враца - Георги Божинов
8 МИР-Добрич - Светла Бъчварова
9 МИР-Кюстендил - Мая Манолова
10 МИР-Кърджали - Милко Багдасаров
11 МИР-Ловеч - Димитър Горов
12 МИР-Монтана - Емил Райнов
13 МИР-Пазарджик - Янаки Стоилов
14 МИР-Перник - Валери Жаблянов
15 МИР-Плевен - Румен Гечев
16-МИР-Пловдив-град - Георги Търновалийски
17 МИР-Пловдив-област - Димитър Дъбов
18 МИР-Разград - Стоян Ненчев
19 МИР-Русе - Христо Белоев
20 МИР-Силистра - Антон Кутев
21 МИР-Сливен - Таско Ерменков
22 МИР-Смолян - Дора Янкова
23 МИР-София - Жельо Бойчев
24 МИР-София - Стефан Данаилов
25 МИР-София - Михаил Миков
26 МИР-София-област - Корнелия Нинова
27 МИР-Стара Загора - Драгомир Стойнев
28 МИР-Търговище - Явор Куюмджиев
29 МИР-Хасково - Чавдар Георгиев
30 МИР-Шумен - Иван Иванов
31 МИР-Ямбол - Атанас Мерджанов

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.08 2014 в 12:30

Най-после и най-добрият приятел на Миков да е водач на листа. Има за какво да се отблагодарява на стария ерген Чавдарчо. Последният е много вещ във всякакви юридически врътки и хватки, както и в замитането на следите им. А съвсем друг е въпросът доколко хасковските бесепари го любят или изобщо познават. Но има време да се запомнят дази пеликанска гуша, видна отвсекъде. Да им е честито!

17.08 2014 в 10:18

Виждам 31 нещастника, крадливи и с посрани задници!

17.08 2014 в 09:17

не видях в списъка ни травестита Буруджиева, ни Мишо шамара, нито оная Нина дето толкова защиитаваха бесипету(БКП), такива заслужили защитници и ги няма. Ей тоя М.Микув за две ракии приема всичко квото са му спуснали моника и хамстера.

16.08 2014 в 22:30

ей сега с това списъ4е ще спе4елят 99%!

16.08 2014 в 21:42

Тоя списък е претоплена манджа - прогнозирам, че ще има доста негативни изненади, дори водачи от тоя списък няма да влязат!

16.08 2014 в 19:44

Има една книга на А.Азимов "Гравитационната смърт на звездите", където се обяснява, че въпреки малката си сила гравитацията действа постоянно и убива звездите. Ако мога да направя аналогия със случващото се в БСП, то тази партия ще загине от собствената си постоянна глупост.

16.08 2014 в 18:50

Нов бардак със стари брънтии е все едно да се изкъпеш и да облечеш старите дрехи вонящи на пот и фъшкии!!

16.08 2014 в 18:31

В БСП няма промяна, глутницата на СерГей е на първа линия. Никога няма да се променят, почнеш ли да лъжеш един път свършване няма.Ще действат пак по опорни точки и омаскаряване на Бойко. Царе са на метежите и задкулисието. Трябва да ги изключат от ПЕС!!!

16.08 2014 в 18:19

Послушковци