Миков е номиниран за водач на две листи в София

OFFNews 07 август 2014 в 18:10 3335 2

Михаил Миков, председател на БСП.

Новият председател на БСП и бивш председател на Народното събрание Михаил Миков е номиниран за водач на листите в 23-ти и 25-и софийски избирателен район, съобщи "Дневник".

Традиция в БСП е председателят да води листата в 25-и МИР в столицата, но вероятно втората листа, в която ще е водач Миков, ще е във Видин (Той е родом от Кула, Видинско и пет поредни мандата е депутат от видински район).

За 25-и МИР след Миков най-много номинации има за издателя на вестник "Дума" Николай Малинов. Номиниран е и журналистът Александър Симов, който беше осми в листата на "Коалиция за България" на евровота.

За 33-ти избирателен район пък освен Миков за водач на листата са номинирани Румен Овчаров, който още не е казала дали ще участва в тези парламентарни избори, Анна Янева, бившия зам.-министър на икономиката и бивш лидер на БСП-София, Румен Гечев и Жельо Бойчев.

В 24-ти избирателен район (центърът на София) номинирани за челното място са бившите депутати Таско Ерменков, Корнелия Нинова, Борис Цветков, Георги Свиленски, Красимир Премянов, Росен Малинов. Най-вероятният водач обаче е актьорът Стефан Данаилов.

Според Изборния кодекс един кандидат може да присъства най-много в две листи. Срокът за регистрация на партиите в ЦИК е до 20 август, а на листите - до 2 септември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!