Борисов: Готов съм с листите, ще ги обявя, когато ми остане време

OFFNews 16 август 2014 в 11:11 3255 7

Бойко Борисов

Листите за изборите са готови, в канцеларията ми са. Ще ги обявя, когато ми остане време. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от „Труд“.

Листите най-вероятно ще бъдат обявени на 25 или 16 август, тъй като дотогава много от членовете на Изпълнителната комисия са в отпуск със семействата си, обясни Борисов.

Номинираните обаче отдавна са обсъдени на всички нива, подчерта Борисов.

От ГЕРБ вече обявиха, че тяхната цел е да имат 121 депутати в следващия парламент.

При убедителна победа на ГЕРБ ще направя консултации с всички партии и при желание от тяхна страна, бих работил с всичките, коментира Борисов.

Въпреки това лидерът на партията неведнъж е обявявал, че ГЕРБ вижда възможност за коалиция единствено с Реформаторския блок.

Преди дни обаче Борисов обяви, че ако ГЕРБ няма 121 депутати в новия парламент, ще върне мандата и ще остави възможност на Реформаторския блок да се коалира с БСП. Те или ще станат нормална партия, или ще слушат драгалевския си вожд, посочи той.

Цветан Цветанов пък посочи по-рано днес, че за да се случи коалицията с Реформаторския блок, „те трябва да спрат да поставят условия“, сред които и Бойко Борисов да не е премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!