Станишев с "другарски" апел към АБВ

Елица Мартинова 29 януари 2014 в 13:11 4001 5

Сергей Станишев и Георги Първанов, Снимка: БГНЕС, Архив
Сергей Станишев и Георги Първанов, Снимка: БГНЕС, Архив

"Другарски" апел да преосмислят позициите си отправи председателят на БСП към социалистите, подкрепящи инициативата АБВ на президента Георги Първанов.

След като на пресконференция днес Първанов заяви, че "Позитано" 20 ще вкара Националния съвет на партията в грях, в кулоарите на парламента Станишев заяви, че БСП не е наказателен орган.

"Използвам и този случай да се обърна и към Георги Първанов, и към Румен Петков, и към други членове на БСП, които заявяват, че застават зад листа на друга политическа сила, да преосмислят това тяхно решение, защото слушам аргументите и намеренията им - звучат красиво, когато казват, че ГЕРБ трябва да останат в опозиция още дълго време, когато заявяват, че подкрепят правителството на г-н Орешарски, но това трябва да бъде покрито с действия", посочи Станишев.

Той изтъкна, че ръководството на Столетницата е готово да приеме всяка критика и да се вслуша в чуждо мнение. Станишев обаче посочи, че с всеки откъснат от БСП глас на европейските избори ще навреди на партията, която, по думите му, е основният носител на лявото в България.

"Затова другарски се обръщам към тях да разберат значението на тези избори - не на думи, а чрез действия, и да преомислят тази своя позиция, защото всички в БСП разбират добре, че шизофренна е позицията: "Аз съм в БСП, но работя и подкрепям друга политическа сила", посочи лидерът на Столетницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови