Първанов изхвърча от БСП в събота

Елица Мартинова Последна промяна на 28 януари 2014 в 14:17 6551 10

БСП
БСП

С действията си Георги Първанов и социалистите, които участват в АБВ, са се поставили извън Устава за членство в БСП, с което са прекратили автоматично членството си в партията.

Това обясни на пресконференция днес зам.-председателят на Столетницата Димитър Дъбов. Той припомни, че партията е предложила на участниците в движението да преосмислят действията си, но изтъкна, че до момента няма реакция от Първанов.

"Досега няма реакция, което означава, че по смисъла и съдържанието на устава на БСП те са се поставили извън Устава, извън членството си в БСП и е налице фактът, че те са прекратили членството си в БСП. Този въпрос ще бъде финализиран на заседанието на Националния съвет на БСП в събота", обясни Дъбов.

Евродепутатът Илияна Йотова също коментира действията на Първанов, като подчерта, че това е "война за самата партия, за самата БСП".
Тя подчерта, че ръководството е протегнало ръка, но опитът им за помирение се е счел за ултиматум.

"Силно се надявам, че със заседанието на НС на 1 февруари страницата с АБВ ще бъде затворена за БСП. Става дума за битка за самата партия. На бъдещите листи ще гледаме не като на конкурентна листа, а просто още една листа в политическото пространство, с която определени структури ще се явят на избори", изтъкна Йотова и подчерта, че БСП ще бъде единна и консолидирана за евровота.

Димитът Дъбов уточни още, е всички членове на ръководството са били единодушни в позицията си към АБВ и членовете му. Той подчерта още, че в Устава на БСП не е предвидено изключване на членове от ръководството, но коментира, че членовете могат да се самоизключат с действията си. Макар че Дъбов неколкократно изтъкна, че окончателното решение по въпроса ще бъде взето тепърва в събота, в отговор на журналистически въпрос той заяви:

"Естествено, че Първанов и Петков са поканени, те до 1 февруари са членове на тази партия."

Присъстващите на пленума в събота трябва да гласуват становище, с което констатират, че с действията си Първанов и още трима членове (от БСП отказаха да назоват имената им) са се самоизключили от партията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.01 2014 в 11:40

... е, тук е казано: ще бъде единна и консолидирана за "евро-тата"...

28.01 2014 в 23:56

Тая Моника съвсем ги е олабила комунетата, да исисква клетва за вярност.

28.01 2014 в 22:23

... не! в неделя не става - Първанката ходи на лов... опасно си е

28.01 2014 в 22:18

Социалистите са толкова страхливи, че дори не смеят да изключат Първанов - забележете, той се "самоизключва". А пък жертвите на народния съд сигурно са се "самоубили", нали? Страхливци... заслужават да последват съдбата на СДС и да се разцепят на десетки малки парчета, които да отмрат едно по едно.

28.01 2014 в 22:18

Ама моля ви се, защо в събота!? Защо не направите заседанието на Националния съвет на партията (си) в неделя?

Така, ще съчетаете полезното с приятното - хем ще свършите работата, хем ще поздравите шефа си с празника (му).

28.01 2014 в 19:18

Щаша да се разцепва ГЕРБ.
Щеше да се стопи ГЕРБ.
А какво стана?
Разцепва се БСП.
Социалистите напускат БСП и оставят там само Комунистите.
И кво сега? Дали АБВ няма да спечели повече? За БСП ще гласуват само пенсионерите и циганите, а за АБВ ще гласуват младите социалисти и социал демократи.

28.01 2014 в 18:57

Ей, ама голям страх ги тресе комунягите. Мятат се като риби на сухо. Чудят се каква гнус да направят, че да устискат. Да, ама не! Колкото повече се мятат, толкова повече се стяга примката. Изключването на първанов и сие няма да им помогне, а напротив. Само дано абв да не се подаде на провокацията. първанов е хитра лисица и сигурно е, че е предвидил всички или почти всички ходове на станишев и привърженици. Не съм фен на абв, но много искам станишев да си получи заслуженото. Това, което отдавна си проси.

28.01 2014 в 15:46

Теодор, а щом БСП е всъщност БКП, значи е престъпна организация според Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен от 2000г. И стигаме до въпроса как е възможно да има престъпна организация в Парламента? ;)

28.01 2014 в 15:21

Присъстващите на пленума в събота трябва да гласуват становище, с което констатират, че с действията си Първанов и още трима членове (от БСП отказаха да назоват имената им) са се самоизключили от партията.
Ахаааа,значи общо 5 човека???!!! И що пък на другите не са им цитирали имената,те сигурно не са важни ЧАК ТОЛКОЗ?
Обаче докато не видя,няма да повярвам,че ще се лишат от тия тъй достойни личности......хехехеххе

28.01 2014 в 15:16

Щом е столетница, значи си е БКП...