Станишев: Оставката на Нинова не решава проблемите

OFFNews 01 юни 2019 в 11:17 4727 3

„Има опасност това, което се случи на европейските избори – едно изкуствено наложено от ръководството разделение, да се повтори отново и това е опасно за резултата на местните избори“.

Това заявява лидерът на ПЕС Сергей Станишев в интервю за предаването „Брюксел 1” по Bulgaria ON AIR, което ще се излъчи днес в 17:30 часа.

Оставката на Нинова не решава проблемите, обяснява Станишев. 

„Нуждаем се от сериозен дълбочинен анализ. Защо за втори път, след 2017 година, при избори почти поднесени на тепсия с много благоприятна среда – голямо недоволство от управлението на ГЕРБ и водещи позиции на БСП според социологическите проучвания, в крайна сметка губим. Защо не ни припознават като алтернатива, тъй като не е тайна, че и този път основната линия в кампанията беше „Гласувайте за БСП и това е първа крачка към предсрочни избори“, но това не сработи. И това означава, че трябва истински анализ, а не драматични действия или замитане на нещата под килим“, заяви лидерът на ПЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

3

поп Дръвчо

01.06 2019 в 12:48

Навъдили са се едни анализатори, ...

Преференцията на изборите ясно показа, че избирателите на БСП предпочитат БСП на Станишев, а не БСП на Нинова.

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

01.06 2019 в 12:46

Прав е Станишко.. Кой ще поеме отговорността - например, за 38-те евродупетата на ПЕС по-малко спрямо 2014-та.
Все пак Ниновица с нейния спечелен евродупетат повече от Станишкото 2014-та в България си е вина..
Но тя трябва и за загубата на ПЕС да понесе отговорност..
Вместо председателя - втори мандат, на ПЕС..

706

1

order

01.06 2019 в 11:44

АНАЛИЗ НА
Васил Василев

“….Станишев също изигра особено важна роля за този резултат. Няма избори, в които той да се е намесил и БСП да не е загубила. Столетницата ще губи винаги, когато той е въвлечен в изборите. Известно беше, че с него и без него твърдите избиратели пак щяха да гласуват за БСП. В този смисъл Станишев не е добавил нищо към гласовете за партията си. Но включването му в листите отблъсна от БСП една важна периферия други избиратели, който иначе бяха готови да я подкрепят. Има една наша приказка - Заради наш Иван, намразих и Свети Иван. Който знае за провалите на тройната коалиция и управлението на Станишев няма как да гласува отново за него.

БСП въобще има един кръг избиратели, много от които ще гласуват за партията при всички обстоятелства, който и да е начело. Водещата мисъл за тях е вярност към идеята. Това е принципност, по принцип това заслужава уважение. Но БСП няма да победи, ако разчита само на този политически ресурс. Тя трябва да привлече много по-широка периферия, да заинтригува много повече хора, да накара повечето от тези, които не гласуват, а това са поне една трета от българите, да припознаят нейните виждания за свои, да се почувстват увлечени, включени, облагодетелствани, ангажирани със и от нейните политики. С хора като Станишев, Миков, Гергов и Сие това няма как да стане….”