Спряха парламентарния канал на радиото

OFFNews Последна промяна на 16 януари 2014 в 17:09 4657 4

Председателят на парламента Михаил Миков.
Председателят на парламента Михаил Миков.

От началото на годината е спряно излъчването на парламентарните заседания на честотата на радио "София" - 94.5 мегахерца, със заповед на председателя на Народното събрание Михаил Миков.

На този канал можеше да се проследи дистанционно какво се случва в пленарна зала дори и с радио на телефоните. В момента заседанията се излъчват само на дълги вълни, които ловят само някои големи радио апарати.

Издадох такава заповед, защото директорът на радиото изпрати писмо с искане да спрем директното излъчване на парламентарните заседания, защото ще прави нова младежка програма, обясни Миков. Заседанията се излъчват на живо по интернет и освен това този канал беше само за София, уточни той.

"Решението ни е добре обмислено. БНР отделя достатъчно внимание на заседанията на парламента - чрез интернет страницата си и чрез програмата на "Хоризонт". Освен това идеята Радио "София" да излъчва тези заседания не е съвсем добре обмислена, защото те са от национално значение, а радиото е регионално", коментира за OFFNews директорът на БНР Радослав Янкулов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.01 2014 в 16:36

парламентарният канал не е спрян, той продължава да се излъчва на дълги вълни, спряно е излъчването на УКВ. Заглавието не отговаря на истината

16.01 2014 в 18:58

кофти ракия тези дни може би , уе ,уеее,еуее

16.01 2014 в 18:53

и при социализЪма беше така.брежнев пр-дне,тошо се е наа-ал вече .сегашните вече на Путя уроци продават.да се закриват училищата!ТЕ ще ни"ограмотяват "медиино".ох забравих,че и тях закриват..

16.01 2014 в 17:56

става все по -прозрачно!