Социалисти почистиха отново паметника на съветската армия в София

OFFNews 16 декември 2015 в 18:11 5083 14

Пред паметника

Снимка Пресцентър на БСП

Момент от почистването на паметника. На преден план Вероника Делибалтова и Светлана Шаренкова (вдясно)

Представители на БСП – Лява България, Младежкото обединение на левицата, както и председателят на форум “България – Русия” и издател на в. “Земя” Светлана Шаренкова, почистиха паметника на Съветската армия в София, съобщи пресцентърът на БСП. В съобщението поредното оскверняване на паметника е окачествено като „срамен акт“.

„Това е работа на млади хора, които търсят някаква политическа изява, търсят популярност и намират най-неудачното и неподходящо място, за да я изразят. Те трябва да знаят, че този паметник е символ на една много страшна война и на един много велик подвиг. Подвиг, извършен от съветския народ, както и от много европейски народи, включително и българския”, коментира Светлана Шаренкова. Тя припомни на всички, които са рисували върху паметника, че той е символ на победата над фашизма. Шаренкова допълни, че паметниците ни са носители именно на българската памет, независимо от оценката - какво символизират те.

Кметската управа и г-жа Фандъкова отдавна трябваше да вземат мерки историческите паметници в столицата да не се поругават, смята пък Вероника Делибалтова, председател на Младежкото обединение в БСП . „Да драскаш паметници и да имаш политическа позиция - са две различни неща – са нейните дума, цитирани от пресцентъра на БСП. - Крайно време е да оставим историята на спокойствие и да погледнем в бъдещето”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews