След субсидиите депутатите не пипнаха и заплатите си

Ивайло Анев 02 декември 2015 в 20:40 4112 2

След като по-рано днес депутатите не намалиха държавните субсидии за партиите, парламентът не прие и идеята на Патриотичния фронт заплатите на всички фигури, заемащи висши държавни длъжности, да бъдат замразени.

Патриотите предложиха възнагражденията на депутатите и членовете на Министерския съвет да бъдат замразени за следващата година. В списъка бяха още президентът, вицепрезидентът и администрацията на президента, както и членовете на политически кабинети.

"Посъветвахме хората да не пият ракия, да не ядат, хайде да им дадем пример и да замразим собствените си заплати", обърна се лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов към депутатите. 

Опонира му Красимир Велчев от ГЕРБ, който определи предложението като популизъм и посочи, че в България се вземали най-ниските депутатски заплати в целия ЕС. "Ако си замразим заплатите, ще замразим всички доходи в България", каза той.

Решението на депутатите да не пипнат заплатите си беше взето с 36 гласа "за", 33 "против" и 61 "въздържал се".

След гласуването, депутатът от ДПС Йордан Цонев обясни защо не е подкрепил предложението. Според него щом някой предлага замразяване на депутатските заплати, значи или има допълнителни, недекларирани доходи, или счита, че не работи достатъчно. "Аз мисля, че всички в този парламент работим усърдно", похвали колегите си Цонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!