След размириците в Харманли ДАНС открили мъж, свързан с радикална групировка

OFFNews 25 ноември 2016 в 13:53 7826 8

След размириците в Харманли ДАНС открили мъж, свързан с радикална групировка

Снимка БГНЕС, архив

Държавната агенция "Национална сигурност" проверява дали мигранти от центъра в Харманли са свързани с радикална групировка. Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. 

ДАНС работи по тази линия. В момента не мога да съобщя бройка, защото се установява, но към момента има незначителен брой, може би един човек е установен. В момента работят колегите, съобщи тя в парламента, където даде информация за ситуацията в бежанския център.

Още 30 жандармеристи заминават за Харманли. Според Бъчварова ситуацията е овладяна.

Бяха определени начините, по които да бъдат разпределени лицата, които са провокирали напрежението - в други центрове, от затворен тип. Специални мерки бяха обсъдени и се предприемат за възстановяване на оградата на Центъра в Харманли.

В кулоарите на парламента Бъчварова посочи, че не е възможно да бъде осигурен коридор на мигрантите от центъра в Харманли към Сърбия, както те са поискали.

Политически е невъзможно това да се случи. Има ред и тези граждани на Афганистан, които са дошли незаконно на наша територия, трябва да знаят, че сме готови да съдействаме в хуманитарен план за тях, да осигурим справедливи процедури, но те са длъжни да се съобразяват с българското законодателство и да го спазват, обясни министърът в оставка.

Прокуратурата ще обяви до края на деня колко от 400-те задържани мигранти от Харманли ще бъдат обвинени в хулиганство или в посегателство над полицаи. Един от задържаните е конвоиран към София, за бъде обвинен за запаленото от него българско знаме. Той е афганистанец и ще остане в ареста поне за 72 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

8

Red or Dead

25.11 2016 в 17:15

Е'БАЧИ,добре си излязал с тиквата :-) :-) :-):-)
А с Джеки Чан...кога :-) :-) :-)

77927

1

El Commandante

25.11 2016 в 14:33

Само аз ли изпитвам неистова погнуса и омерзение от тая пача социоложката?