Слави Трифонов става партиец, учредява се Няма такава държава

Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли или чакате да дойдат поредните спасители, пееше той

OFFNews Последна промяна на 05 октомври 2019 в 07:32 4448 1

Снимка Шоуто на Слави

Слави Трифонов учредява партията си "Няма такава държава" днес по обяд в зала "Рейнбоу плаза" в столицата. 

Името на организацията идва от песента "Нема такава държава", в която се казва: Добър вечер уважаеми зрители. Спите ли или чакате да дойдат поредните спасители?

Дали думите ще прозвучат в "Рейнбоу плаза" днес не е известно, тъй като времето и мястото на учредителното събрание не бяха оповестени официално, гости и журналисти не са поканени. 

"Аз и моите колеги бяхме инициатори на Референдум, на който гласуваха 3 милиона и половина българи, а политическата класа се подигра с нас. С нас - българските граждани. И волята на гласувалите на законен референдум българи бе пренебрегната. Направихме всичко възможно и доказахме, че Референдумът беше успешен. В съда доказахме, че ЦИК е нарушила закона и не е отчела много повече от онези липсващи 12 хиляди гласа. След това народното събрание също наруши закона, който само беше приело, и отказа да разгледа резултатите от референдума. Ние протестирахме срещу това беззаконие и там, пред парламента, казах на политическата класа, че като не искате да ни гледате отвън, ще ни гледате отвътре. Уважаеми зрители, аз съм последователен и никога не се отказвам на средата на пътя. Затова ще създадем политически проект, който ще се казва “Няма такава държава”, чрез който по законен начин всички решения на Референдума ще бъдат превърнати във закон, обяви Трифонов на 31 юли, когато се излъчи последното предаване "Шоуто на Слави" по бТВ. 

В началото на август хората на Трифонов публикуваха учредителна декларация. Тогава бе обявено, че самото събитие е планирано за 5 октомври. 

Сред основните цели на „Няма такава държава“, описани в декларацията, са: засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно електронно гласуване както и въвеждане на задължително гласуване на избори и референдуми. В учредителната декларация на Инициативния комитет на партия „Няма такава държава“ се предлага и пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районни управления на МВР. В документа е поставена и амбициозната задача за реформиране на обществено здравеопазване, на образователната система и осъществяване на административната реформа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8139

1

iliyapopov

05.10 2019 в 11:11

Все едно с цел опазване на въздуха да започне кампания "до края на 2020 всички коли с ДВГ да се заменят с електрически!". Твърде невъзможни неща искат Слави и компания, но нека да опитат. Но както опита показа цивилизационен скок не е възможен - времето трябва да се изживее.