Симеонов отново нарече ромите човекоподобни от трибуната в НС

Той напомни за убийствата от последните дни, ДПС напусна пленарната зала в знак на протест

Нели Чолашка 11 март 2015 в 10:10 12780 30

Валери Симеонов

Председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Сименово отново нарече ромите човекоподобни от трибуната на Народното събрание.

Той започна декларацията си с годишнината от атентата на гара Буново преди 30 години, който по думите му е "най-кървавият" атентат в новата история на държавата, за която са виновни протурски терористи.

Симеонов обяви, че доскоро убийците и терористите от атентата в Буново са имали паметник в село Търнак, община Руен.

"Огромна мраморна чешма, на която имената на терористите от Буново бяха изписани като герои и те бяха наречени борци за права и свободи. Паметникът беше построен незаконно и открит с празненство от председателя на ДПС Ахмед Доган.

На този кървав паметник на тероризма ДПС устройваше събори и веселия, и по този начин нагло се гавреше с чувствата, не само на роднините и близките на жертвите, но и на целия български народ.

Така ДПС продължи да изпълнява истинската задача на протурските терористи - насаждане на страх, омраза, етническо противопоставяне, разделяне на българското общество в услуга на чужда държава", нападна ДПС Симеонов.

По думите му голяма част от българските мюсюлмани виждат днес истинското лице на ДПС и се отдръпват и затова "емисарите на ДПС" се насочвали  към друго малцинство - циганското.

Той повтори част от декларацията си от 17 декември миналата година срещу циганския етнос и предизвика бурни реакции:

"Част от хората от този етнос, част, които преди 25 години работеха и пращаха децата си на училище, дадоха своя принос в създаването на обществени блага, сега тази част се е превърнала в нагли самонадеяни и озверели човекоподобни, готови на убийство, за да ограбят".

Той припомни инцидентите от последните дни, при които бяха убити 64-годишен мъж в Правец и 23-годишната Вероника Здравкова във Велико Търново.

"В същото време защитниците на европейските ценности оврякаха всички медии за един запален джип на ДПС, а депутати на тази противоконституционна партия в Бургас се опитаха да представят сбиване между ученици в едно училище като дискриминация и расизъм", прочете още Валери Симеонов.

След тази реч депутатите от ДПС напуснаха пленарната зала и отказаха коментар засега.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!