Каракачанов към ДПС: Включихте циганите успешно само в схемите за купуване на гласове

Нели Чолашка 14 януари 2015 в 11:27 7312 0

Красимир Каракчанов

"Искам да попитам нещо уважаемия г-н Местан (Лютви Местан, лидер на ДПС), който преди дни заяви, че партията му представлява малцинствата в България. Спомняте ли си, че по време на тройната коалиция (2005-2009 г.), когато ДПС бе мандатоносител, бе обявено т. нар. „десетилетие на ромското включване“? Това десетилетие свършва тази година. Сега питам колегите народни представители и министрите решени ли са проблемите с циганското население в България. Не бързайте да казвате не! ДПС всъщност направи много успешно включване на циганите. Включи ги успешно в схемите за купуване на гласове".

Това обяви от трибуната на народното събрание лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в реч за откриването на втарата сесия на парламента от името на Патриотичния фронт.

Той уточни, че ПФ ще продължава да отстоява и позицията си за изваждане на ДПС от властта.

Каракачанов нападна Местан и за това, че нарича патриотите националпопулисти. По думите му, ДПС е най-популистката партия, която си позволява флирт с ислямската религия.

Лютви Местан не пропусна да му отговори. Той уведоми Каракачанов, ДПС е в парламента благодарение на нарастващата подкрепа към партията. Лидерът на ДПС обвини Каракачанов, че сменя партиите си само и само да получи депутатско място.

„Ще крачите ли на Луков марш и тази година в центъра на София“, попита Местан лидера на ВМРО.

Каракачанов пък отвърна, че крачи само на български маршове и призова лидера на ДПС да се ограмоти с четене на исторически книги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови