Симеонов: В Патриотичния фронт имаме много цигани

Ивайло Анев 23 декември 2014 в 09:08 7041 12

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов

"В редиците на Патриотичния фронт има много цигани, във фирмата, която доскоро управлявах, има десетина цигани, които са изключително добри работници".

Така съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в интервю за в. "24 часа" отговори на въпрос относно атаките му срещу ромите.

По думите му от Фронта атакуват само тези хора, които нарушават правилата.

Според Симеонов ДПС е узурпирало правото да представлява циганския етнос, като го залъгва с обещания за политическо представителство и малцинствени привилегии без каквито и да било задължения.

"Спомнете си, че през 2005 г. пред малограмотното население на "Столипиново" лидерът на партията Ахмен Доган обеща, че няма да плащат ток, ако гласуват за ДПС. През 2009 г. пък успоредно с обещанието за неплащане на ток и вода пропагандаторите на ДПС въведоха директното купуване на гласове", коментира лидерът на НФСБ.

Относно бурните реакции от правозащитните организации, които предизвика предложението на патриотите за разширяване на възможностите на гражданите да се защитават срещу нападения със законното си оръжие, Симеонов заяви, че тези, които не са искали да разберат аргументите на фронта, не са ги разбрали. По думите му в случая не става дума за антицигански настроения.

"Ние нищо не искаме, ние просто изразяваме молбите на хората да имат изконно човешкото право да бранят имота и живота си", категоричен беше патриотът.

"Защото апашите, които нощем атакуват бурканите с месо и кокошките на пенсионерите, не са само цигани, сред тях има и много българи. Идеята е да се увеличи правото на самозащита. В момента е наложена доста мека практика, която защитава до голяма степен престъпника и не дава свободата на защита" допълни той.

Симеонов даде за пример т.нар. пропорционална защита, при която ако нападателят е влязъл с нож, ти да нямаш друго право да се защитиш, освен с нож. " Ако е влязъл брадва, пък да търсиш брадва. Нарушил ли е твоята законна собственост, заплашва ли живота ти - българският гражданин трябва да има правото да се брани по начин, който той е избрал", допълни патриотът.

Относно позицията на фронта за пенсионната реформа, Симеонов заяви, че ПФ няма да приеме такова прибързано и необмислено действие, свързано с прехвърляне на големи суми от едни сметки в други и особено от частния бизнес към държавата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!