Симеонов: В Патриотичния фронт имаме много цигани

Ивайло Анев Последна промяна на 23 декември 2014 в 09:08 6200 12

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов

"В редиците на Патриотичния фронт има много цигани, във фирмата, която доскоро управлявах, има десетина цигани, които са изключително добри работници".

Така съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в интервю за в. "24 часа" отговори на въпрос относно атаките му срещу ромите.

По думите му от Фронта атакуват само тези хора, които нарушават правилата.

Според Симеонов ДПС е узурпирало правото да представлява циганския етнос, като го залъгва с обещания за политическо представителство и малцинствени привилегии без каквито и да било задължения.

"Спомнете си, че през 2005 г. пред малограмотното население на "Столипиново" лидерът на партията Ахмен Доган обеща, че няма да плащат ток, ако гласуват за ДПС. През 2009 г. пък успоредно с обещанието за неплащане на ток и вода пропагандаторите на ДПС въведоха директното купуване на гласове", коментира лидерът на НФСБ.

Относно бурните реакции от правозащитните организации, които предизвика предложението на патриотите за разширяване на възможностите на гражданите да се защитават срещу нападения със законното си оръжие, Симеонов заяви, че тези, които не са искали да разберат аргументите на фронта, не са ги разбрали. По думите му в случая не става дума за антицигански настроения.

"Ние нищо не искаме, ние просто изразяваме молбите на хората да имат изконно човешкото право да бранят имота и живота си", категоричен беше патриотът.

"Защото апашите, които нощем атакуват бурканите с месо и кокошките на пенсионерите, не са само цигани, сред тях има и много българи. Идеята е да се увеличи правото на самозащита. В момента е наложена доста мека практика, която защитава до голяма степен престъпника и не дава свободата на защита" допълни той.

Симеонов даде за пример т.нар. пропорционална защита, при която ако нападателят е влязъл с нож, ти да нямаш друго право да се защитиш, освен с нож. " Ако е влязъл брадва, пък да търсиш брадва. Нарушил ли е твоята законна собственост, заплашва ли живота ти - българският гражданин трябва да има правото да се брани по начин, който той е избрал", допълни патриотът.

Относно позицията на фронта за пенсионната реформа, Симеонов заяви, че ПФ няма да приеме такова прибързано и необмислено действие, свързано с прехвърляне на големи суми от едни сметки в други и особено от частния бизнес към държавата. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.12 2014 в 13:13

Съдейки по предходните тенденциозни (тролски) коментари, Симеонов е на прав път в защита на българските интереси.

23.12 2014 в 13:12

НИКОИ НЕ Е ПРОТИВ ЦИГАНИТЕ КОИТО РАБОТЯТ И СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ! НИЕ СМЕ ПРОТИВ ТЕЗИ ЦИГАНИ КОИТО СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ ! А МНЕНИЕТО ЧЕ БЪЛГАРИНА Е СРЕЩУ ВСИЧКИ ЦИГАНИ ИЛИ ТУРЦИ КАТО ОБЩНОСТИ , ГО НАЛАГА ДРУГАРЯ МЕСТАН КОЙТО СЪЗНАТЕЛНО СЕ ОПИТВА ДА НАСТРОЙВА МАЛЦИНСТВАТА ЦИГАНИ И ТУРЦИ СРЕЩУ БЪЛГАРИ С ИЗКАЗВАНИЯ В КОИТО ИМА ДУМИ КАТО РАСИЗЪМ И ДИСКРИМИНАЦИЯ - Е , НЕГОВАТА ЛЮБИМА ДУМА Е КСЕНОФОБИЯ !

23.12 2014 в 11:16

Чшае шукарие патриотите в Помиярския фронт по циганиите им ще ги познаете, все побългарени от БКП и ДС ( http://www.nbu.bg/webs/historyproject/dokumenti_44-62/razdel7t8/f1bop6ae4034.pdf ): влашкия циганин-албинос Каракачан, уличното Джамбаз, дъртото Солак, бате Харо, ДС-"доценто" Величков, "анализаторо" Желев, гробара Иво Антонов и всекакви раннопенсионирани цигански травестити с полковнишки пенсии, ... За това и идол им е ломския влашки циганин Тодор Живков - Тато от Правец ( http://www.blitz.bg/article/2643 ) и неговата "нова българска единна социалистическа нация" от побългарени менгяни!

23.12 2014 в 11:11

ДА ДОПЪЛНЯ - ВЪВ ВАРНА, КЪДЕТО ЖИВЕЯ, БЛИЗО ДО ЦИГАНСКИЯ КВАРТАЛ, НЯМА ЦИГАНИН, КОЙТО ДА Е СЪС СИМЕОНОВ.

23.12 2014 в 11:10

СИМЕОНОВ ЛЪЖЕ. В ПФ НЯМА ЦИГАНИ. ОСВЕН ЕДИН, КОЙТО ВОДИ ЦИГАНСКО ПРЕДАВАНЕ И ВСЯКА ВТОРА РЕПЛИКА У Е ИЛИ ПСУВНЯ, ИЛИ ОБИДА КЪМ ЗРИТЕЛИТЕ. ДАЙТЕ ДА ГИ ВИДИМ ТЕЗИ ЧЛЕНОВЕ НА СИМЕОНОВСКАТА ПАРТИЯ ОТ ЦИГАНСКИЯ ЕТНОС? КЪДЕ СА? АЛО, СИМЕОНОВ? ЗАЩО ЛЪЖЕШ КАТО ДЪРТ ЦИГАНИН?

23.12 2014 в 10:28

Малък народ, малки политици!!!

23.12 2014 в 10:27

Симеонов даде за пример т.нар. пропорционална защита,
---------------
Ама разбира се, идваш и ми удряш шамар и аз преценявам, че за това ти действие е напълно нормално аз да те убия!

23.12 2014 в 10:26

Симеонов заяви, че тези, които не са искали да разберат аргументите на фронта, не са ги разбрали. По думите му в случая не става дума за антицигански настроения.
---------
Прегледай си всички изказвания от трибуната и ми кажи къде говориш за "лошите" българи?

23.12 2014 в 10:24

По думите му от Фронта атакуват само тези хора, които нарушават правилата.
-------
Защо тогава само цигани са му в устата? Защо тогава влезе в парламента благодарение на анти-циганския вот?

23.12 2014 в 10:05

За цигани в партията не знам, но яко цигански номера въртят