Симеонов очаква сериозна подкрепа от депутатите за това отново да се пуши в заведенията

OFFNews 24 април 2018 в 19:53 2959 1

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че промените в закона, които връщат възможността за пушене в обособени помещения в заведенията, ще бъдат внесени в парламента и очаква подкрепа от депутатите.

Изявлението му дойде, след като премиерът Бойко Борисов каза, че ГЕРБ няма да подкрепи такива промени.

„Очаквам сериозна парламентарна подкрепа, тъй като внесеният законопроект отговаря на очакванията на обществото. И би въвел хармония и справедливост при спазването и прилагането на закона, а не лицемерие и двуличие, както е сега. Очаквам подкрепа от хора със съвест да гласуват в подкрепа на този законопроект, тъй като той е полезен не само за туристическия бранш, а и за непушачи като мен“, коментира Симеонов след края на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, цитиран от БГНЕС.

По отношение на това дали това лято отново ще се повтори проблемът с шума от откритите заведения по морето, вицепремиерът каза, че зависи от това дали ще бъде приет законопроектът.

Той подчерта, че не се ангажира с нови проверки за шума в заведенията, защото си има органи, които да се грижат за това.

Валери Симеонов коментира и стратегията за демографската криза. По думите му такава е проета преди две правителства, но не дава резултати. 

„Имаме нова разработена стратегия, която предстои да бъде приета. Но тук не става въпрос за стратегия, а става въпрос за практически действия. Това правителство за изминалите 10 месеца е предприело много повече действия, отколкото всички правителства за изминалите 30 години. Една от основните насоки за решаването на демографската криза е чрез привличане на наши сънародници с български произход от трети държави. В това отношение знаете, че имаме успехи. Ние облекчихме сезонната заетост, облекчихме условията за „синя карта“, премахнахме всякакви ограничения за лица от трети държави с български произход“, каза Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

25.04 2018 в 10:09

По логиката на Далавери, щом се случват кражби въпреки, че са забранени, трябва да премахнем двуличието и да ги разрешим. Подкрепа от депутатите не знам, но подкрепа от цигарения бранш явно му е обещана солидна. Откакто е във властта този човек явно получава поръчки от определени бизнес сектори - първо хотелиерите, после Цеко, после Кире Гела и Васо Велев, след това Черепчо и Шиши, сега и тютюнджиите са обещали да му напълнят паничката.