Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи идеята на Симеонов в заведенията пак да се пуши

OFFNews Последна промяна на 23 април 2018 в 12:29 12144 3

ГЕРБ няма да подкрепи идеята на вицепремиера Валери Симеонов в заведенията да бъдат разрешени и зони за пушачи. Това заяви  премиерът Бойко Борисов след представянето на проучване за контрабандата на цигари у нас.

"Така както коалиционните ни партньори казват за нещо, че не е гледано на коалиционен съвет, така и аз като повдигна този въпрос ще кажа, че тази идея не е гледана на коалиционен съвет", заяви премиерът.

Борисов посочи, че Валери Симеонов може да има свое мнение и да прави предложения, но дебело подчерта, че правителството е твърдо за ограничаване на тютюнопушенето.

На представянето на проучването на пазара на нелегални цигари освен премиера присъстваха главния прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, шефът на Агенция митници Георги Костов, финансовият министър Владислав Горанов и представители на индустрията.

Според данните от проучването на изхвърлените опаковки по кошовете за боклук за четвъртото тримесечие на 2017 г. 6,6 на сто от събраните кутии нямат редовен бандерол. Това представлява леко увеличение спрямо резултатите от предходния изследван период. Тогава делът на контрабандните папироси е бил 6%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови