Да се пуши отново в заведенията, в отделни помещения, иска Валери Симеонов

OFFNews 13 април 2018 в 09:26 5118 11

Снимка Сергей Антонов

Валери Симеонов

НФСБ ще предложи промяна в Закона за здравето, с която да разреши тютюнопушенето в обособени помещения.

Това би възстановило стария режим, при който в заведенията можеше да се пуши в помещения за пушачи.

Проектът за промени бил "едно от скритите оръжия" на НФСБ и ще бъде представено в парламента скоро, стана ясно то думите му по време на интервю за БНТ. Преди това проектът ще бъде обсъден с другите две партии от коалицията "Обединени патриоти".

Според предложението старият режим ще бъде върнат частично. Ще се запазят забраните за пушене на определени обществени места като театри и зали, но не и в заведения, обясни Симеонов. По думите му настоящият режим и без това не се спазвал - достатъчна била само една разходка по "Витошка", за да се увери всеки в това.

„Аз съм озверял противник на тютюнопушенето. Ето сега ще ме намразят 240 човека, но казвам, че се пуши в парламента“, каза още той.

„Има двуличие, не мога да разбера защо се създават закони, които не се спазват и се нарушават на всяка крачка", заключи той.

Апартхотели

НФСБ ще предложи още отделна такса за апартхотелите по Закона за месните данъци и такси, която трябва да се плаща от всеки собственик на апартамент в курорт, а размерът ѝ ще зависи от курорта.

Партията подготвя и трети законопроект за преместваемите обект и с изискванията към тях. В него ще бъде прецизирано понятиято "преместваем обект".

Предвиждат и промени и в Закон за хазарта, сред които и премахване на оповестяването на игрите и спечелите печалби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

11

Лопе де Вега

13.04 2018 в 16:12

Ами не са забранени. Просто не е правилно да се пише посланник, финни и пр. И опастност казват, че не е правилно. Първото Т е излишно. Обикновенно!

Не ми е приятно да поправям колегите тук, но това са едни от най-дразнещите грешки според мен, защото много лесно могат да бъдат избегнати.

23293

10

Стефан

13.04 2018 в 15:11

Може. Просто не знам от кога са забранени дублетните сътласни, поради което и не спазвам забраната.

29216

9

Лопе де Вега

13.04 2018 в 14:52

Еми има един контингент, който знае, че евреинът Айсберг е потопил "Титаник".

Впрочем - фини, не финни. Пардон!

23293

8

Стефан

13.04 2018 в 14:27

По същият механизъм, трябва да се забрани секса. Той също състарява. Не само на публични места.
Яденето на БЕБЕТАТА на пшеницата. На БЕБЕТАТА на кокошките. Пиенето на БЕБЕТАТА на айсбергите. Макар че не знам, дали това е антисемитизъм, просто Айсберг ми звучи някак виетнамски.
Паленето на клечки кибрит, понеже "финни прахови частици"
И карането на велосипеди, разбира се, понеже от тях остават повече бракувани гуми, отколкото даже от трамваите.

23293

7

Стефан

13.04 2018 в 14:16

Същата работа. Пуша толкова, че това ме уби. Реално, физически. Мразя да пушат къде да е.
И намирам за идиотска забраната за пушене, на местата за пушене.

29216

6

Лопе де Вега

13.04 2018 в 13:57

С извинение за многословието, думам, че няма кой и как да осигури ефективни проверки и съответстващи наказания за нарушаването на подобни закони и наредби.

Иначе отново съм съгласен с варели. Този терор срещу нас пушачите трябва да бъде прекратен или просто да спрат да произвеждат и ипродават цигари и подобни.

За да не се объркаме - аз съм заклет пушач, който не понася задимени помещения. В дома ни не се пуши. И в най-люта зима бягам на терасата, зъзна и това е!

Поздрав!

29216

5

Лопе де Вега

13.04 2018 в 13:51

Юлия, и аз искам некорумпирани инспектори, полицаи, депутати, митничари, чиновници,държащи някакъв важен печат в дясната ръка ... да не изброявам всички, НО! Намираме подходящите и ги пускаме да се трудят на ползу роду. След макс седмица търсим некорумпираните сред тях и кво да видиш - ами нема! На един пеесе лева в зъбите, на друг - жилище в София на "атрактивна" цена, трети си уредил щерката на добра държавна работа... и тук не ми се изброява всичко.

Наследството от "гостуването на гостите", боричкането на по-отраканите българи след прогонването на гостите за останалите им имоти, влиянието на окумуш чужденци при изпълнението на първите държавни бюджети за корумпиране на новите чиновници - все действия, коино никак не помагат за създаването на обществена нетърпимост към корупцията. Ще дойде и хроничният недостиг на ред стоки и услуги при соца и практически ще се корумпира цялото общество. Кой не е използвал връзки за да получи едно или друго? А какво е това - връзките? Ами корупция.

23293

4

Стефан

13.04 2018 в 13:16

А ти си отвори кръчма, в която не се пуши, и пробвай да я докараш на печалба. Особено, след като свършат подарените от дядо ти пари.
Стига сте се правили на луди. Вагоните за непушачи са измислени преди два века. А после подробно описани от Ерих Кестнер, вие нали сте много начетени. Четете.

12025

3

Юлия

13.04 2018 в 12:02

„Има двуличие, не мога да разбера защо се създават закони, които не се спазват и се нарушават на всяка крачка", заключи той. - Законите не се спазват, защото няма контрол и никой не плаща за нарушенията.

Пуснете некорумпирани инспектори, които да глобяват на място и да затварят заведенията, пуснете същите тези инспектори и в парламента да глобяват наред и ще видим дали нещата няма да се променят.

Логиката "да променим закона защото никой не го спазва" е толкова малоумна, че ми идва да замерям с гнили домати всичките "умни глави" дето я следват.