Симеонов: Не сме се натискали на ГЕРБ, те ни канеха

OFFNews 31 октомври 2014 в 18:18 2264 3

Валери Симеонов

"Не сме се натискали на ГЕРБ, те ни канеха на преговори. Не сме поставяли условия, че трябва да участваме на всяка цена в съставяне на правителство. Напротив - заявили сме, че ние не желаем да участваме в правителството. Още преди 3 седмици"

Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт (ПФ) Валери Симоенов в ефира на бТВ.

Той подчерта, че от ПФ настояват да се направи една правителствена програма с основни точки, които да се изпълняват от правителството и да бъде подписана от "възможно най-широк кръг парламентарни партии".

Симеонов коментира и думите на Борисов след срещата му с лидера на ЕНП Жозеф Дол, че програмата на ПФ е срещу евроатлантичските ценности:

"Не се сърдим на нескопосаните обвинения на господин Борисов, породени от думите на Жозеф Дол. Готови сме да направим компромис в името на стабилно правителство".

Той обясни, че по време на срещата между ГЕРБ и ПФ на 24 октомври двете точки- за изпити по български на шестгодишните деца и ракетитие "земя- земя", са били обсъждани и тогава Борисов е нямал нищо против тях.

"Това могат да го потвърдят госпожа Менда Стоянова, госпожа Румяна Бъчварова, госпожа Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Димитър Николов, който е кмет на Бургас. Единственото несъгласие по тези точки беше, че в момента няма бюджет. Това беше, което беше казано", разказа съпредседателят на ПФ.

Сименонов сподели, че страната ни задължително трябва да има защита, каквато биха били ракетите "земя-земя", защото според него не живеем в толкова мирно време, колкото сме се надявали да бъде. Той посочи, че самозащитата е задължение на страната ни по Вашингтонския договор:

"На 1000 километра от тук имаме много сериозен военен конфликт. Ние сме част от коалиция, която е взела отношение по този конфликт и ще останем без защита. А защо да не се защитим и от някоя наша южна съседка, то е ясно коя, която би имала агресивни намерения"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!